2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

kolmapäev, 11. oktoober 2023

Varjud. Kõlin

Raamat: Helähdys (Varjot #1) by Timo Parvela, Pasi Pitkänen, tõlge Triin Aimla-Laid (2023) Helios, RR, A Hinne: C Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/63098101-varjud-k-lin  

Päkapikud liiguvad üksnes pimedas


Pete on nõus tegema sõbra päästmiseks saatuslikku vahetuskaupa. Mis juhtub, kui sa loobud oma varjust? Põnevas seiklusjutus paljastub jõulude senitundmatu, palju tõsisem pale.


Pete Valo on ahastuses. Sara, tema parim ja tegelikult ainus sõber on raskesti haige ning paranemislootust ei ole. Viimases hädas sosistab kolmeteistkümneaastane Pete oma südamesoovi kaubamaja jõuluvanale kõrva. Talle lubatakse, et tüdruk paraneb, aga ainult ühel tingimusel: vastutasuks peab Pete loobuma oma varjust. See tundub nii suure kingituse eest tühiasi, aga peagi selgub, et seda on siiski palju rohkem, kui keegi oleks osanud ette kujutada.

Fantasy, Children


Üks väga imelik raamat.

Lühidalt võiks öelda, et see on sissejuhatus järgnevale sarjale. Siin tutvustatakse kõiki tegelasi, räägitakse nende taustast, nende tegusid käivitavatest põhjustest ja üldse sellest maailmast kuhu edasi suundutakse. Kuid lõpeb raamat just siis, kui peaks midagi juhtuma hakkama. Imelik.

Samas võib ka öelda, et kui tahate, et teie laps enam ei nuruks teilt järgmiste jõulude ajal sussi sisse komme ja ei kirjutaks pikki soovinimekirju jõuluvanale, lugege talle seda raamatut ja vaatame siis, kas ta julgeb veel magama minna, ning kui tihti ta oma varju kontrollib :) 


See varju asi tuli mulle nii tuttav ette, kuid ma ei suuda meenutada kust raamatust see on, kas oli midagi väga sarnast Peter Pani jutus või oli see Timm Thaleri lugu või hoopis kuskil mujal, kuid midagi suhteliset sarnast olen ma lugenud või näinud.


Aga jah, kui tahate lugeda, siis lugege kõik kolm raamatut järjest ja olge valmis selleks, et sellesse lasteraamatusse tuleb ka väga palju päevapoliitikat.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar