2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

pühapäev, 22. oktoober 2023

Talvemõistatus

Raamat: A Fatal Fall of Snow (Traveling Cook Mystery #2) by Faith Martin, tõlge Leena Suits (2023) ER, RR, A Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/199639951-talvem-istatus

Lumised jõulud Inglise väikeküla talumajas, kus valmistada traditsioonilisi roogi, tundub vabakutselisele kokale Jenny Starlingule kui unistuse täitumine. Ent kui ta selle tööotsa vastu võtab, ei oska Jenny aimatagi, et idülli asemel satub ta Keltoni talus keeruliste peresuhete ja süngete sündmuste keerisesse.

Ta leiab eest teismelise peretütre, kes haub plaani kodust põgeneda ja on tõstnud mässu oma türannist isa Stan Keltoni vastu. Ka täiskasvanud perepojad on võimuka ja ülbe isaga vaenujalal. Stani vanem vend Sid, kes on põdura tervise tõttu talutöödest eemal, näib selles õnnetus majas olevat ainuke rahumeelne ja lahke hing.

Siis – sest Jenny ümber kipuvad säärased asjad juhtuma – pannakse Jenny läikima löödud köögis toime mõrv. Et talunik süüdistab kokka ja juhtumit menetlev politseinik pole varem ühtegi mõrva uurinud, peab nutikas Jenny taas võtma loo lahendamise enda võimekatesse kätesse.

Crime Mystery, Christmas, Fiction


Kuidas oleks seda raamatut kõige parem iseloomustada? Kui panna kokku Agatha Christie “Paddington 4.50” ja  Stella Gibbonsi “Musta Masenduse talu” siis te saategi selle raamatu. 

Siin on mõrv maamõisas, düsfunktsionaalne perekond, jõuludeks majja palgatud kokk, kes tuleb ja loob kogu selles segapuntras selgust, andes pere noorimatele liikmetele tõuke iseseisvaks hakkamiseks, ning lahendab ka käpardlike kohalike politseinike asemel selle köögi puhtuse rikkunud mõrva, tuues päevavalgele nagu muuseas perekonna saladused.


Siin on huumorit, toitu ja huvitavaid pereprobleeme. 

Hea lugemine!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar