2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

kolmapäev, 14. veebruar 2024

That's Not My Name

Raamat: That’s Not My Name by Megan Lally (2023) Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/123429195-that-s-not-my-name  

Ta arvas, et ta on oma elu tagasi saanud. Ta eksis. Viga oli seda meest usaldada.

Värisevana ja sinikates teismeline ärkab tee servas, ning tal pole mingit aimu, kuidas ta sinna sai - või kes ta on. Mööda sõitev politseinik võta ta peale ja viib jaoskonda, ning peagi saabub paanikas mees. Ta on otsinud oma tütart tunde. Tal on tütre õpilaspilet, sünnitunnistus ja isegi perepildid. Ta on kindlasti tema isa. Ja tema nimi on Mary. või nii ta vähemalt ütleb.

Kui Lola lõi auto ukse tagakätt kinni ja kadus öhe, arvas Drew, et tüdruk vajab lihtsalt aega, et rahuneda. Kuid Lola kaob ja linnakese politseiülem, tema sõbrad ning kogu linn on veendunud, et Drew tappis oma tüdruksõbra. Süütuse tõestamise võib ära unustada, ta peab leidma Lola enne kui on liiga hilja. Mida kauem on Lola kadunud, seda vähem on juhtlõngu millele järgneda … ning seda enam on nad mõlemad ohus.

Thriller, Mystery, YA, Horror


Kas mäletage seda Richard Marxi laulu “Hazard”?

I swear I left her by the river

I swear I left her safe and sound

See oli laul, mida ma ümisesin pidevalt seda raamatut kuulates ja ma seletan kohe, miks.


Siin jooksevad kõrvuti kaks lugu. 

Lugu A: Tüdruk ärkab kraavis ja ta ei tea, kus ta on, kes ta on, mis temaga juhtus, kuid kuskil taga kuklas kummitab teadmine, et kõik pole päris nii nagu olema peaks. Politsei aitab teda ja peagi tuleb talle ka isa järgi ja tal pole mingit põhjust temaga mitte kaasa minna. Päev päevalt edasi, hakkab ta mälu pisikeste kildudega tagasi tulema ja üha enam saab ta kinnitust, et ta esialgne tunne teda ei petnudki.

Lugu B: Drew on keskkoolilõpetaja ja veel ainult paar kuud tagasi tegi ta koos oma kallimaga plaane, mida nad peale kooli koos tegema hakkavad ja nüüd on kogu linn kindel, et tema tappis oma tüdruksõbra, kes ühel kevadõhtul kaduma läks. Drew tunneb end süüdi, kuid mitte sugugi selle pärast, mida kogu linn usub. Ja Drew teeb endast kõik, et leida Lola enne, kui igasugune lootus teda leida, on lootusetult kadunud.


Tüdruk näeb asju ja kuuleb asju, mis kinnitavad talle veelgi enam, et ta peab oma “isa” juurest minema saama. Drew leiab lõpuks ometi abilised, kes aitavad tal uurida võimaliku vihjet, et Lolat on nähtud.


Ma ei taha rohkemat ette ära rääkida, sest see on väga põnev lugu ja see ei lõppe üldse mitte nii, nagu te arvata võiksite.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar