2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 13. veebruar 2024

The Seven Husbands of Evelyn Hugo

Raamat: The Seven Husbands of Evelyn Hugo by Taylor Jenkins Reid (2017) RR, A Hinne: C Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/32620332-the-seven-husbands-of-evelyn-hugo  

Vananev ja omaette hoidev Hollywoodi filmiikoon Evelyn Hugo on viimaks valmis avaldama tõe oma glamuurse ja skandaalse elu kohta. Aga kui ta valib enda intervjueerijaks tundmatu reporteri Monique Granti, on kõigi imestus suur – eriti Monique’i enda oma. Miks tema? Miks nüüd?


Monique’i elu on ummikus. Abikaasa jättis ta maha ja ta karjäär on jäänud toppama. Ehkki Monique ei tea, miks valis Evelyn oma biograafiat kirjutama just tema, on ta võtnud nõuks selle võimaluse ära kasutada, et oma karjäärile hoog sisse lükata.


Evelyni luksuslikus korteris kuulab Monique vaimustusega näitlejanna lugu, mis algab tema Hollywoodi saabumisega 1950ndatel ja lõpeb 1980ndatel, kui ta meelelahutusärist loobub, ja mis muidugi räägib ka tema seitsmest abikaasast. Evelyn jutustab loo halastamatust ambitsioonist, ootamatust sõprusest ja suurest keelatud armastusest. Monique tunneb, et tal on legendaarse staariga tekkinud tõeline side, aga kui Evelyni lugu hakkab jõudma viimaste peatükkideni, saab selgeks, et nende elud on veelgi traagilisemal ja pöördumatumal moel põimunud…


Romaani südames on suured saladused, mis ei puuduta üksnes filmistaari üllatuslikku tõelist armastatut, vaid ka kõike seda, mida ta on pidanud tegema selle salapärase armastatu kaitsmiseks. „Evelyn Hugo seitse abikaasat” pulbitseb südamevalust, reetmisest ja Hollywoodi kõmust ning see käre romaan võtab lugeja oma lummusesse, jättes ta janunema enama järele.

Romance, LGBT, History, Fiction


Kes siis poleks kuulnud kedagi rääkimast Evelynist ja tema seitsmest abikaasast? Kes poleks spekuleerinud, kes on need näitlejannad, keda Reid on kasutanud oma peategelase prototüüpidena? Evelyni seitse abikaasat on raamat, millest on palju räägitud, kuid samas pole sellest ka peaaegu üldse räägitud, sest enamasti räägitakse raamatust ainult ühe külje pealt, jättes teine pool täielikult välja. Seega, kui ma seda raamatut lugema hakkasin, teadsin ma, et tegu on fantaasiaga Hollywoodi kuldajastu naisnäitlejast ja tema abieludest, kuid see oli ka kõik. Aga see lugu on palju enamast.

Eks iga lugeja võib oma filmimaailma teadmised mängu panna, et mõelda, kes on need näitlejad ja näitlejannad, keda Reid on oma raamatusse kokku kirjutanud ja kas tema tegelaste elu on puhas väljamõeldis või elaski keegi kuulsatest just sedasi. 


See, et kuulsuste suhted on tihtipeale vaid meedia jaoks loodud, see pole enam ammu uudis, ja mida aeg edasi, seda enam oskame ära tabada, mis on vaid laikide kogumiseks ja mis on päris. Aga ma kaldun teemast kõrvale.


Selles tüüpilises Reidi raamatus on siis ajakirjanik ja interviueeritav ja selle kõige taga tagasivaates ajalukku. Loomulikult on intervjuu taga põhjus, mille lugeja saab teada alles lõpus, kuigi ta võib enamuse lugemise ajal oma teooriaid luua, miks pidi just see inimene seda intekat tegema ja miks just nüüd. Aasta aasta, päev päevaga saab üha selgemaks, kui segane on elu selles valeelude maailmas ja mida kõike peavad seal elajad tegema, et püsida ajakirjade (tänapeäval veebilehtede) esikülgedel. Kuigi tänapäeval on reeglid natuke vabamad, nööri mööda tuleb siiski käia.


Seda on huvitav lugeda, isegi kui mõned asjad võivad tunduda liialt tänapäevase poliitilise korrektsuse vili, siis huvitav on seda lugeda ikkagi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar