2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 26. veebruar 2024

The Magic All Around

Raamat: The Magic All Around by Jennifer Moorman (2024) Hinne: C Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/123266566-the-magic-all-around    

VAhel võib perekonna aardejaht, viia sind hoopis uuele teele. Russelli pere liikmetel tundub kõigil olevat mingi … võime. Vanim õde Penelope lõimib jõudu või õnne või armastust - täpselt seda, mida inimesed tema ümber vajavad - kleitidesse, mida ta õmbleb. Tema noorem õde, Lilith, leiab alati selle, mida ta vajab - vaatamata vabahingelisele rändurielule, mida ta elab koos oma tütrega. Alati on tema läheduses keegi, kelle on vaba korter, mida talle üürida, või vaba töökoht, või auto mida laenata, just siis kui nad seda vajavad. Ning Lilithi täiskasvanud tütar MAttie, tundub alati käivitavat just sellise laulu, mis hetkesse sobib, tulgu siis see teises toas vaikivast raadiost, või sõbra taskus olevast telefonist. Ning pere hingeks on vaba victoria aegne maja, millel tundub olevat hing ja tunded.


Pärast ema ootamatut surma leiab iseseisev ja kunstihingega Mattie Russell end taas pere rüppes, kuid ta ei plaani sinna kauaks jääda, isegi kui ta tegelikult ei tea, mida edasi teha. Ta on harjunud iga paari aasta tagant uude kohta kolima, Lilith ta ainus kaaslane, ning kohe kindlasti ei taha ta end siduda Russelli perega ja nende “eriliste” oskustega. Kuid ema testamendist saab ta teada, et ta peab jääma väiksesse Ivy Ridge linnakesse ning täitma teatud näiliselt mõttetud ülesanded, et oma pärandit kätte saada. 

Ülesandeid täites, saab ta teada, et ema on kokku pannud korralikult läbimõeldud plaani, mis viib ta välja isa leidmiseni, õpetab talle ta oma tee leidmist, kuidas hoida südant armastuse jaoks valla, ning ka seda, et kui püsida piisavalt kaua ühes kohas, võid panna idanema nii värviküllase aia kui ka rahuldust pakkuva elu.

See maagiast pakatav lugu on emadest ja tütardest, kodust, armastusest ning avab lugejate silmad neid ümbritsevale maagiale.

Fantasy, Romance


Omamoodi meenutab see lugu “Igapäeva maagiat”, lihtsalt siin pole mõrva ja kurje vaime. 

Russelli naised on erilised, igalühel oma maagiline suundumus ja nende väikses linnakeses on neid, kes nende võimeid hindavad ja neid, kes neid kardavad.

Mattie ema lahkus enne tema sündi oma pere juurest, kuid peagi tuli ta koos temaga tagasi ja jättis ta vahel suveks sinna puhkama. Mattie oli harjunud sellega, et nad pidevalt ringi reisisid ja neil kunagi midagi liialt  polnud, et ta pidi oma pilte müüma, et emal raha teenida aidata. Ta on harjunud ise hakkama saama ja ta ei taha end väikelinna matta.

Kuid kui ema ootamatult sureb, peab ta tagasi minema, ning siis veel saab ta emalt ülesanded, mida ta täitma peab, et saada endale talle jäetud raha. 

Esialgu tundub, et need ülesanded on jaburad - istuta aeda teatud lilled, osale ühisüritusel, tee kellelegi rõõmu, lükka keegi uuele teele, meenuta kellelegi midagi mida ta on unustanud jne. Ta ei näe võimalust neid täita, kuid imelikul kombel, esimese ülesande täitmisel, satub ta järgmisele võimalusele ja ega ka järgmised kaugel ole.

Ja see poleks ju maagiline armastusromaan, kui selle kõige keskel ei oleks ka noormees, kellele on sama vastumeelne olla selles väikelinnas, kuid ka tema peab just siis oma pere juures olema. Neil on ühine minevik ajast, kui Mattie veel suved pere juures veetis, mis omamoodi probleeme tekitab, kuni nad hakkavad kood Mattie ülesandeid täitma.

Nii siis ongi, et Mattie maalib ja täidab ema jäetud ülesandeid ja meenutab möödunud suvesid Ivy Ridges ja aeg jõuab üha enam selle tähtajani, mille ta endale seadis, kuna ta sealt lahkuda plaanis. Kuid kas ta ikka läheb ja kas isa leidmine muudab tema elu jäädavalt? 


Iseenesest hea lugu, võibolla liiga palju heietamist, kuid üks kerge kuulamine kindlasti.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar