2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 29. aprill 2013

Seduction

Raamat: Seduction (The Reincarnationist #5) by M.J. Rose (2013)
Hinne: A
Aastal 1843 uppus tuntud romaanikirjaniku Victor Hugo armastatud üheksateistkümne aastane tütar. Kümme aastat hiljem, tegi Hugo tutvust spiritistlike seanssidega ning osales sadadel seansside vaid selleks, et taas oma tütrega kontakti saada. Nendel seanssidel olevat ta väidetavalt saanud vestelda nii Plato, Galileo, Shakespeae, Dante, Jumala – ning isegi Kuradi endaga. Hugo üleskirjutised nendelt seanssidelt on ka kõik avaldatud. Või vähemalt nii on alati arvatud.

Taastudes oma enese hiljutistest kaotustest, on mütoloog Jac L’Etoile saabunud Jerse saarele, Inglismaal – saarele, kus Hugo viis läbi oma seasse – lootes leida saare Kelti ajaloo saladusi. Kuid mees, kes Jaci saarele kutsus, on isegi piinatud hing, Theo Gaspard, loodab hoopis, et Jac aitab tal leida hoopis midagi muud – Hugo peidetud vestlused kellegi Hauakambri Varju nimelisega.

Järgnev lugu on kavalalt kokku kirjutatud lugu salasepitsustest ning ootusärevusest. Põhilugu on kaasahaarav lugu vaimudest ja hingedest, mis on kokkupõimunud mütoloogia ning inimsuhetega.
Suspence, Fiction, Timetravel, Ghosts, Romance

Nagu näha on tegemist sarjaraamatuga, kuid ma pole esimest nelja veel lugeda jõudnud, kuigi nad on mul juba ammu olnud MUST-READ nimekirjas. Nüüd kui NetGalley kaudu tuli viies raamat, otsustasin alustada lugemist siiski lõpust, sest mitte kõik sarjad ei nõua õiges järjekorras lugemist.
Kui esimesed neli on sama tugevad kui käesolev raamat, siis on see üks kuradima hea sari.
Meenutab kangesti Barbara Erskine raamatuid, eriti kohe Kesköö -üksildane paik.

Tegu on raamatuga, mis on kirjutatud kasutades mõningaid reaalse elu fakte, ja need on sujuvalt miksitud väljamõeldiste hulka. See osa mis puudutab Victor Hugo tütre hukkumist, tema eksiili, ta seotust spiritistlike seansidega, see osa on tõsi. See osa mis puudutab Jac'i, parfüüme, salajasi Hugo päevikuid ja Kelti preestri tegemisis Jesrse saarel, see on juba see osa raamatust, mis annab päris ajaloole kirjaniku poolse nägemuse ja lugejale kaasahaarava kogemuse.

Üks mis kindel, need raamatud tuleb lugemist ootavate raamatute järjekorras kõrgemale tõsta.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar