2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

kolmapäev, 3. aprill 2013

The Seduction of Emily

Raamat: The Seduction of Emily by Rachel Brimble (2013)
Hinne: D
Võrgutamine on salakaval mäng ning mitte keegi pole selles mängus parem kui kuratlik Will Samson Rachel Brimble uues novellis …
Juba lapsepõlvest saati on Emily Darson teadnud, et ta abiellub Nicholasega, oma isa äripartneri pojaga. See abieluleping kindlustab Emily perekonna pärandi ning Emily kaasavara, ning ka kõik muu, mis Emilile tähtis on – välja arvatud tema vabaduse. Alles siis kui Emily elutee viib ta kokku ahvatleva kaabakaga, mõistab ta, mida ta talle selline armastuseta abielu, maksma võib minna.
Will Samson on arenenud esmaklassilisest taskuvargast enesekindlaks suurekaliibriliseks petturiks. Ta on tulnud Bathi selleks, et maksta kätte mehele, kes hävitas ta ema – ning abiellub peagi Emilyga. Kuid juba esimest pilgust oma vaenlase võluvale ning hingelisele pruudile, muutuvad Willi plaanid.
Keset ballisaale ning elegantseid kõrgseltskonna salonge, jõuavad kuumad pilgud skandaalsete suudlusteni. Kättemaks on magus, kuid alistumine saab olema vastupandamatu.
History, Romance, Drama

Selle GoodReadi kokkuvõtte järgi peaks ju olema üks igati viisakas ajalooline armastusnovell. Kuid, nii väga kui ma ka ei püüdnud, ei suutnud ma kuidagi aru saada, millisel kuradima ajastul see tegevus toimus. Ühtpidi oli nagu 19 sajandi lõpp, teistpidi nagu varemgi veel või hiljemgi veel.

Raamatu pealkiri on Emily Võrgutamine, kuid kuidas saab võrgutada kedagi, kes oli valmis oma võrgutaja käte vahele langema juba esimese peatüki lõpus. Või on siis võetud sõna Seduction selle mõttega, et voodisse viimine – noh jah, see oli juba rohkem raamatu lõpu poole.

Peale selle, see lõputu jutt, kuidas nad on ikka kõrgseltskonnast jne. jne. kuid samas annavad nad peavarju tavalisele maalrile (majade värvijale), võtavad teda kaasa kõrgseltskonna pidudele jne. Sellest ka see minu segadus, et mis kuradi ajastul see tegevus toimub, kas sada aastat tagasi, või viiskümmend aastat tagasi. Kogu lugu on täis loogikavigu, mitte ainult ajastu kommete suhtes vaid ka lihtsalt sündmuste jada, tegelaste välimuste kirjeldamisel ning veel paljude muudegi asjade suhtes.

Ühesõnaga oli see üks tõsiselt lugeja intelligentsi solvav raamat … meenutas Hollywoodi filme, kus nagu muuseas näeb päikseprille William Wallase aegsetel sõduritel ning käekelli Nero aegsetel senaatoritel. 

Kui ta poleks olnud NetGalley raamat, poleks ma teda lõpuni lugenud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar