2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 23. märts 2015

The Reincarnationist



Raamat: The Reincarnationist (Reincarnationist #1) by M.J. Rose (1999)
Hinne: B
Taaskehastuja on ühtaegu nii kaasaegne triller kui ka ajalooline põnevuslugu ning armastuslugu. Selle loo üks jalg on tänapäevases Roomas ja New Yorgis ning teine jalg on Roomas 1600 aastat tagasi. See on lugu kahest maailmast, mis on täis intriige ning kirge.

Fotoajakirjanik Josh Ryder jääb ellu terroristide pommiplahvatuses, kuid peale vigastustest toibumist hakkavad teda kummitama mälestused tema eelmisest elust Roomas paganliku preestrina, kellel on ohtlik suhe, Sabinaga, ühega Vespa neitsidest, ning nende tegudel võib olla hukatuslik lõpp, kui nad avastataks. Jasmiini ja sandlipuu lõhn ning pildid salajastest kohtumistest ning vägivallast, tõmbavad Joshi tundmatusse kuid samas tuttavasse hauakambrisse Roomas, kust on leitud naisterahva säilmed, kes hoiab käte vahel puust karpi.

Tänapäeval toimuvate mõrvade ahel kisub meid veelgi sügavamale labürinti, mille südamikus on iidsete kalliskivide kogum, või siis mälukivide kogum, mida usutakse pärit olevat iidsest Egiptusest või Indiast. Need kivid peaks aitama „nende kandjal leidma oma järgmist reinkarnatsiooni“ ning nad viivad iidse ja kaasaegse maailma kokkupõrkele.

Küsimust kes me oleme ei saa küsida ilma et esmalt küsiks kes me olime.
History, Fantasy, Paranormal

Kuna ma olen ju lugenud M.J. Rose viimaseid raamatuid, siis otsustasin ma lugeda ka tema esimesi raamatuid ja seega alustasingi algusest.

Reinkarnist on siis lugu, kus seguneb tänapäev ja minevik. Josh on tänapäevane fotoajakirjanik, kes pärast õnnetust näeb läbi oma kaamera objektiivi osade inimeste ümber valgusekiiri, mis moodustavad peaaegu tiivad ja aegajalt viib mingi lõhn või heli või koht ta tagasi kaugesse minevikku. Ta teab et kuskil on keegi naine keda ta peab päästma ja ta ei saa enne rahu, kui on selle naise leidnud.

Roomas on leitud üks hauakamber, kuhu on arvatavasti elusalt maetud viimane Vespa neitsi, kelle käte vahel on karp, mis ilmselt sisaldab salajasi ja teatud inimeste poolt ihaldatud mälukivisid. Seda leidu on püütud saladuses hoida, kuid kui Josh Rooma jõuab ja sisetunde ajel varahommikul hauakambrisse jõuab, seal ühe seni veel avastamata tunneli avab, tuleb hauakambrisse ka mõrtsukas, kes varastab kivid ning tapab hauakambri avastanud professori.

Lisaks sellele, et Joshi loomulikult kahtlustatakse nii mõrvas kui ka röövis, sest tal polnud kedagi teist tunnistajat, muutuvad ta nägemused minevikust Roomas üha intensiivsemaks ja lugu muutub uute ohvrite leidmisega üha segasemaks ja samas ka selgemaks.

Kui Josh tagasi New Yorki lõpuks saab, liitub looga veel uusigi tegelasi ja lõpuks saab ka selgeks, miks need tegelased mäletavad oma kunagist elu, mis eesmärgiga nende hinged on uuele ringile saadetud, kas nad peavad oma eelmistest eludest midagi õppima või siis tegema uusi valikuid sattudes taas sarnastesse olukordadesse.

See oli üks väga huvitav lugu. Kui kord juba korralikult lugema hakata, siis ei saa kuidagi käest panna.

Eks nüüd ei jää üle muud, kui peagi sarja järgmine raamat ette võtta.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar