2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

kolmapäev, 27. detsember 2017

The Watchers



Raamat: The Watchers (The Angelus Trilogy #1) by  Jon Steele (2011)
Hinne: B
Lubage tutvustada Marc Rochat, mees-last kes on kogu oma elu pühendanud Lausanne Katedraali, ühe maailma suurepärasema arhitektuuriga katedraali, kellalööjaametile. Tema kiriku sees ja ümber on toimunud imelikke asju, nende seas kiriku aluse krüpti värisemine ning mitmesugused võikad mõrvad, mille ohvrid leitakse lähikonna tänavatelt.
Katedraali esise väljaku teises servas elab Katherine Taylor, noor Ameerika kaunitar, kes teenib uskumatuid summasid olles kõrgelt tasustatud lõbutüdruk Švitsis. Tema enda kahjuks on ta liialt enesekeskne ning liialt tähelepanelik oma klientide liikmetest.
Rochat ja Taylori elud kohtuvad Jay Harperiga, Briti eradetektiiviga, kes on saadetud uurima tapmisi ja teisi imelikke asju, kuid ta ei mäleta, kes ta palkas või kuidas ta selle töö jaoks välja valiti. Ja nüüd viitavad kõik vihjed taeva suunas, kust kuuldavasti langenud inglid Lausannet kummitavad.
Fantasy, Mystery, Thriller

Jälgijad oleks nagu Jumalaema kiriku kellalööja uusversioon, mida on segatud Mark Adleri Banners of Blood sarjaga.

Lool on kolm peategelast – Kellalööja Rochat, endine Playboy bunny Katherine ja alkohoolikust detektiiv Harper.
 
Rochat on raske sünnidefektiga kanadalane, kes pärast ema surma toodi isa juurde Lausanne kümne aastasena. Ta pole väga taibukas, kuid ta on väga tähelepanelik. Ja lisaks sellele näeb ta neid keda enam pole ning tihtipeale käib ta ennemaega külastamas. Ta räägib kellatorni kelladega ning igal öösel näitab ta kellatornist valgust ning hüüab aega.

Katherine oli tavaline California tüdruk, kes õppis hästi, kuid sattus talendiotsijate huviorbiiti ja seega teenis korraliku summa, poseerides Playboy kaanel. Pärast seda ütles ta pere tast lahti ning järgmine juhus viis ta kõrgelt tasustatud lõbutüdrukute maailma, mis viis ta lõpuks Lausanne Kahesaja klubi liikmeid teenindama. Katherine naudib oma elu, kuid tema viimane klient …

Harper on Lausanne tulnud Olümpia komitee kutsel uurima ühe endise vene tipsportlase väidet, et välja on töötatud uus vägagi agressiivne doping. Kuid kõik ei tundu olevat nii nagu ta algul arvas, sest tema uurimise vastu on huvi üles näidanud ka kohalik politsei, kes ta siis täielikult enda valdusesse võtab.

Rochat on Katherinet näinud binokliga ühel õhtul, tema magamistoa aknast. Ta küll ei näinud neiu nägu, kuid ta kujutas ette, milline peaks olema ingli nägu ja joonistas üles oma ettekujutuse. Samal ööl näeb ta Harperit sillal ja tema välimuse järgi ristib ta detektiivimeheks. Rochati ema on talle kunagi rääkinud, et tema ülesanne on kaitsta valgust ja näidata teed eksinud inglitele ning kaitsta neid ingleid, kes tulevad katedraali pelgupaika otsima.

Esialgne lihtne tänapäevane kellamehe lugu muutub loo edenedes üha julmemaks ja vahepeal ka segasemaks, sest lugejatele antakse palju vihjeid, kes võiks olla kes, kuid samas ka räägitakse piisavalt nendele teooriatele vastu.

Igatahes on seda lugu väga huvitav lugeda ja kui õnnestub tahaks ka järgmised kaks osa läbi lugeda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar