2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

neljapäev, 31. oktoober 2019

Horrostör

Raamat: Horrorstör by Grady Hendrix, tõlk Fred Taik (2014, 2015) Helios, RR, A
Hinne: A
Orski mööblipoes Clevelandis Ohios toimub midagi veidrat. Töötajad avastavad igal hommikul purunenud Kjërringi raamaturiiuleid, kildudeks kukkunud Glansi veeklaase ja katkiseid Liripipi garderoobikappe. Müüginumbrid on vähenenud, turvakaamerad ei paljasta midagi ja poe juhtkond on paanikas.

Et mõistatusse selgust tuua, nõustuvad kolm töötajat tegema öise, üheksatunnise lisavahetuse. Pilkases öös patrullivad nad tühjal NÄIDISTESAALI korrusel, uurivad veidraid nähtusi ja helisid ning satuvad peale õudustele, mis eiravad igasuguseid loogikareegleid.

See on traditsiooniline kummitava maja lugu, mis toimub läbinisti kaasaegses tegevuspaigas. Horrorstör on kujundatud nii, et see säilitaks oma läike ja iseloomuliku välimuse ka pärast eluaegset kasutamist. Meeldiv proportsioon, mõnusad lakaga kaaned ja pehmekaaneline köide – Horrorstör toob sinuni vajaliku psühholoogilise terrori, ja seda pakendis, mida sa väärid.
Horror, Mystery, Fiction, Humor

Ma ei tea mida ma sellest raamatust ootasin, kuid igatahes mitte seda, mida ta mulle tegelikult pakkus. Minu jaoks oli see üks tüüpiline õuduskomöödia, kus peategelasteks on 5 inimest – peategelane on tüüpiline nähtamatu naabritüdruk, lisaks temale on seal ka seksikas blondiin (kes seekord on roosa või lilla peaga), sportlane (mööblitarimisest musklid kasvatanud), taibu (piinlikult täpne ja lojaalne ülemus), ning kõigi armastatud ematüüp (klassiklouni asemel).

See viisik on pandud majja, mööblipoodi, mis on ka oma parimatel päevadel üks paras labürint, kuid nüüd muutub ta õuduste toaks, kui mööblihalli jäänud vaimud hakkavad väljapääsu otsima. Mesitaru endine juhataja leiab endale sobiliku keha ja hakkab seda viisikut ükshaaval korrigeerima. Ja loomulikult ei põgene tegelased mitte väljapääsu poole, vaid ikka pea ees pimedasse haisvasse koridori. Isegi kui nad juba on majast välja saanud peavad nad ikka tagasi minema ja isegi kui nad on juba pikka aega eemal olnud, saab nende ellujääja süütunne ikkagi neist võitu ja nad lähevad uuesti tagasi.

Lisaks sellele suuepärasele õuduskomöödiale, kirjeldab see lugu ka ideaalselt sellise töötaja tundeid, kes unistab päevast, kui ta saaks töökohta vahetada, sest tema praegune töökoht tundub talle juba surmahotellina, kuhu sa saad sisse registreerida kuna iganes soovid, kui kust sa enam iialgi ei lahku. Kõik need keskaegsetelt piinariistadelt inspiratsiooni saanud mugavad mööbliesemed süvendavad veelgi seda tunnet, et kõik see „mugavus“ mida meie ümber pidevalt promotakse on tegelikult meid aheldav ja ikestav vangla.

Siin on huumorit, on õudust, on põnevust ja see lugu sobib ideaalselt oktoobri lõppu.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar