2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 5. juuli 2021

Falling

Raamat: Falling by T.J. Newman (2021) Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/56614951-falling     

Te astusite just lennule New Yorki.

Peale teie on pardal sada nelikümmend kolm reisijat.

See mida te ei tea on see, et vaid kolmkümmend minutit enne lendu võeti teie kapteni pere pantvangi.

Selleks, et tema pere võiks ellu jääda, peavad kõik lennuki pardal surema.

Ainus võimalus, et pere ellu jääks, peab piloot käske täitma ning lennuki alla kukutama.

Meeldivat lendu.

Mystery, Thriller, Drama


Ha, nagu lendamine poleks juba iseenesest hirmutav asi, pakkugem siis reisijatele veel põhjust, et õnneliku maandumise järel kaptenile aplodeerida.


Selline tavapärane lend LA-NY. Bill ei pidanud küll sellel lennul olema, aga kui firma omanik ikka küsib, siis ju jätad poja pesapallimängule minemata, ning lendad. Täiesti rutiinne lend, kontrolli kõiki näidikuid, anna tornile infot, paar nalja reisisaatjatega, kontrollküsimused kaaspiloodile. Selline tavapärane lend.


Kuid miks saab kapten pildi oma perest - pojal ja abikaasal tropid suus, naisel pommivöö ümber. Ja miks ta saab videokõne, kus talle antakse valik - kas tema pere või lennukitäis reisijaid, keegi peab surema ja kapten peab valima. Nagu ikka, kellelegi rääkida ei tohi, sest siis sureb pere varem. 


Mis on selliste nõudmiste taga, mida soovitakse, miks seda tehakse? Kuidas oleks võimalik keset lendu päästa pere, kes jäi maha Los Angelesse, kuidas hoiatada neid, kes võivad saada lisaohvriteks lennu sihtkohas? Kellelegi ei tohi ju rääkida ja röövlil on lennul ka abiline, kes vaatab, et kõik läheks ikka nii nagu nõutud.


Kapteni vastutusel on sada nelikümmend neli hinge, pluss töökaaslased. Kuidas ta saab päästa oma pere ja ka reisijad? Kuidas ta saab üle astuda vaikimise nõudest? Kes on see abiline lennul? Pahar on küll väga ettenägelik olnud, kuid ta pole arvestanud ühe asjaga - kui sa inimese nurka ajad ja teda ähvardad, siis ta leiab võimaluse, kuidas sinu ähvardused sulle vastu keerata.


Lugedes istud koos kapteniga kokpitis, püüdes leida võimalust et päästa pere ning ka need inimesed, kes istuvad sinu selja taga. Samuti oled sa ka koos lennusaatjaga, kes peab välja mõtlema, kuidas aidata kaptenit ning kaitsta ka tema vastutusel olevaid hingi. Oled pereema, kes peab olema kaitsekilp oma laste ja röövli vahel, ning samas pead sa pakkuma ka kindlustunnet oma abikaasale, et sinuga on kõik kontrolli all, et tema saaks keskenduda lennule. Ja FBI agent, kes on lüliks lennuki ja büroo vahel. Neil kõigil on minevik ja tähtsad hetked, mis neile sellel raskel hetkel meenuvad.


See omamoodi filmilik lugu on väga põnev ja üllatusi täis. Kapten on johnmaclanelik, lihtsalt ilma automaatide ja pommideta, ning siit leiab teisigi filmides tuntud kangelasi ning pahalasi. Igavat hetke ei ole, sest nii kui arvad, et nüüd hakatakse otsi kokku tõmbama, muutub miski või tuleb välja uus üllatus. Loomulikult ei saa see olla selline lugu, kus pahalased peale jäävad, seega võite aimata, kuidas lugu peaks lõppema ja teile jääb lihtsalt võimalus sellel lennul kaasas olla, olgu see siis kokpitis, esimeses klassis, lennuki sabas või siis LAs koos hirmunud perega. 


Hea lugemine, andekalt kokku pandud lugu ja usutavad karakterid - kuigi lugu on inimvõimete piiride kompamisest, pole see ülevõlli kangelaste ja patriootide lugu.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar