2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

pühapäev, 26. september 2021

The Unhoneymooners

Raamat: The Unhoneymooners by Christina Lauren (2019) Hinne: B Lühikokkuvõte:https://www.goodreads.com/book/show/42201431-the-unhoneymooners      

Olivel ei vea mitte kunagi: ei tema karjääris, ega armastuses, ega … noh mitte milleski. Tema identne kaksik Ami aga on ilmselt maailma õnnelikem inimene. Ami kohtumine oma tulevasega oli nagu leht armastusromaanist (äka), ning ta on õnnestunud kogu oma pulm kokku panna võites iga võimaliku loosimängu sotsiaalmeedias (topelt äka). Ning kõige hullem on see, et ta sunnib Olivet olema koos tema surmavaenlasega, Ethaniga, kes on juhuslikult peigmehe peiupoiss ja vend.


Olive on valmis ära kannatama pulma toimumiseks vajalikud 24 tundi, et minna tagasi oma mugavasse, ebaõnne täis ellu. Kuid kui kõik pulmakülalised saavad halvaks läinud koorikloomadest toidumürgituse, on Olive ja Ethan ainukesed, kes ei saanud mürgitust. Ning nüüd on enampakkumisel all-expenses-paid pulmareis Havaile.


Et nautida tasuta saadud puhkust panevad Olive ja Ethan oma vastastikuse vihkamise korraks kõrvale, ning suunduvad paradiisi, eesmärgiga seal olles üksteist iga hinna eest vältida. Kuid kui Olive satub seal oma tulevast ülemuse otsa, muutub esialgne väike vale äkki üha suuremaks. Nüüd peavad nad etendama armunud äsja abiellunute rolli, ning Olive ebaõnn tundub olevat hullem kui kunagi varem. Kuid asja teeb imelikuks see, et Olivel polegi nagu midagi selle teeskluse vastu. Tegelikult, talle tundub, et ta on suisa … õnnelik.

Romance, Humor, Fiction


Milline on tüüpiline pulmasegaduste armastusronaani sisu? Kaks noort inimest on sunnitud mingil imelikul põhjusel teesklema, et on abielus/armunud/kihlatud ja kuigi nad arvavad, et see on vaid korraks, pannakse neid olukorda, kus vale hakkab elama oma elu ning peagi ei mängigi nad enam, vaid tunded muutuvad tõeliseks. Kuid siis lõhkeb nende õnnis mull ja maandumine pole sugugi mitte meeldiv ega ka tagajärgedeta. Ning kui nad on mingi aega kumbki oma nurgas oma haavu lakkunud, saavad nad aru, et ei saa ikkagi üksteiseta hakkama. On ju nii? :D


See raamat pole erand. Olive, kes on juba lapsest peale olnud ebaõnne magnet ja kelle õde on olnud õnne magnet, on juba paar kuud tööd otsinud ja selle kõrvalt õde pulma korraldustega aidanud.  Tema ja õe peigmehe venna vahelt on must kass läbi jooksnud esimesel päeval kui nad kohtusid, seega peab Olive Ethanit oma surmavaenlaseks ja valmistub nüüd välja kannatama need tunnid, kui nad peavad pulmas koos olema. Kuid siis saavad kõik pulmakülalised toidumürgituse, Erikule ja Oliverile sunnitakse peale võimalus minna “pulmareisile” kus nad peavad armunuid teesklema, et saaks kasutada tegelike abiellunute reserveeritud noorpaari paketti. No mis siis ikka, põhimõtteliselt suudavad nad ju teha hea näo sisseregistreerimisel, sest rohkem nad ju üksteist ei pea nägema. Saavad hakkama, Olivia vajab seda puhkust ja Ernest ei loobu ka võimalusest kümneks päevaks talvest põgeneda. 


Hahaha, see on ju pulmasegaduste armastusromaan, seega loomulikult on siin segavad elemendid, mis sunnivad neid mängu jätkama ja ühel hetkel saab mäng reaalsuseks. Kuid mida nad algusest peale pole mänginud on see, et nad on üksteise vastu ausad ja kui vestluses tulevad välja asjad, mis Olive õe värske abikaasa väga halba valgusesse seab peavad nad valima, kes nad on üksteisele tähtsamad kui nende lähedased. Ei siin pole mõttetut mossitamist ja pirtsutamist, vaid täiesti põhjendatud solvumine, mis loomulikult jõuab välja oodatud lõpuni.


Selline täiesti tüüpiline romcom, millest plaanitakse ka filmi teha. Piisavalt humoorikas, piisavalt seksikas ja täiesti mõistliku draamaga. Hea lugemine!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar