2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 7. september 2021

Bombshell

Raamat: Bombshell (Hell’s Belles #1) by Sarah MacLean (2021) Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/53385509-bombshell     

Pärast seda, kui leedi Sesily Talbot on aastaid olnud Londoni säravam skandaal, on ta omaks võtnud selle tiitliga kaasneva vabaduse. Keegi ei vaata viltu kui ta härrasmehe Mayfairi ballisaalist hämarasse aeda meelitab … ja keegi ei aimagi, et need kohtingud pole sugugi need mida võiks arvata. 


Mitte keegi peale Caleb Calhouni, kes on juba aastaid püüdnud mitte märgata oma sõbra ilusat, hulljulget ja taibukat õde. Kui temalt küsida, siis on ta selles suhtes suisa pühakulikult käitunud, kui arvestada seda kuidas neiu teda vaatab … ja temaga räägib … ja kuidas ta tema käte vahele vajus nende ainukese mittesoovitatava suudluse ajal.


Kuid keegi peab ju hoidma Sesilyt uutesse probleemidesse sattumast, kui ta käib oma öistel retkedel, ning äkki on just lähedus see mida Caleb vajab, et see ärritavalt kaunis naine oma mõtetest välja saada. Kuid nüüd on Caleb see, kellel on probleem, kuna peagi mõistab ta, et Sesily pole unustamiseks … ta on igaveseks. Ja igavene on miski, millega Caleb riskida ei saa.

Hisrory, Romance


Uusim Sarah MacLeani sari, milles ta tutvustab Londonis tegutsevat naistejõuku,  Hell’s Belles, milleks ta sai inspiratsiooni reaalselt Londonis üheksateistkümnenda sajandi lõpus Londonis tegutsenud naisvaraste kambast Nelikümmend Elevanti. Hell’s Belles ei ole vargad, nad on kõrgseltskonna naised, mõned vallalised (sinisukad), mõned abielus, kuid neil on kõigil väljaspool nende salajasi tegemisi positsioon ja raha, ning nende eesmärk on aidata neid nais, kes on probleemidesse sattunud tänu abielule, perekonnale või tööandjale. See oli ju aeg, kui naine oli omand, kas siis isa, venna, abikaasa või tööandja omand ning Hell’s Belles ongi võtnud eesmärgiks kaitsta naiste poolt juhitavaid või eelistatud lõbustusettevõtteid, nad avalikustavad jõhkrate abikaasade salajasi tehinguid, või jõukate poissmeeste halbu harjumusi, aidates sedasi lahutusi saavutada või abielusid üldse ära hoida. 


Seekordse raamatu peategelane Sesily Talbot on tuttav juba varasematest sarjadest, sest ta on viimane räpastest õdedest, kes vallutasid Londonit Scandal & Scoundrel sarjas. Sesily ei taha abielluda, ta ei taha paljuneda nagu tema vanemad õed. Ta naudib oma vabadust võtta endale armukesi, lüüa linnas laineid oma skandaalsete tegudega, mille tagajärjel päästetakse neidusid soovimatutest abieludest ja ta saab oma rahaga aidata halbade tööandjate juurest lahkuda soovijaid teenijaid.


Tal on siiani kõik väga hästi läinud, kuid siis tuleb linna tagasi tema õe äripartner Caleb, keda ta on juba aastaid igatsenud ja isegi kui ta pakkus end mehele, loobus mees pakutust ja murdis ta südame. Kuid ka murtud süda ei kustutanud kummagi mälu ja iha. Seega kui nad nüüd taas kohtuvad ja iga kohtumise käigus peab Caleb Sesily tema enda ning linna valitsevate jõhkarditekamba käest päästma, päästavad nad lahti sündmuste jada, mis otse loomulikult lõppeb … :)


Nagu ikka MacLeani raamatutes, on armastajapaar esialgu üksteise vastu tõredad ja loomulikult on neil saladusi, mida nad usuvad kogu maailma uppi keeravat, kui need peaks välja tulema. Ja otse loomulikult ei suuda nad käsi ja muid ihuliikmeid üksteisest eemal hoida, olgu nad siis peidus jõhkra hertsogi majapidamistarvete kapis või siis pargivahi majakeses. Ja kui nad on esimese kiheleva iha rahuldanud saavad nad aru, et nad ei saa nii lihtsalt üksteist oma peast välja, kuid saladused on ju ikkagi suured ja risti teel. Lõpp on nagu ikka ohtlik, et nad aru saaksid, et ainus võimalus edasi minna on koos.


Nagu ka teised raamatud, on siin huvitavat ja särisevat, kuid seekord on siin ka liiga palju juttu särisevani jõudmisest ja see huvitav ja ajalool põhinev fantaasia jääb seekord väheseks. Et kui tahate lugeda kuuma ajaloolist armastuslugu, siis sobib, kui tahate aga ajaloolist armastusromaani, kus oleks ka kuuma armastust, siis jääb see ajalooline pool seekord nõrgaks, rohkem infot saab autori järelsõnast :D .


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar