2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

pühapäev, 18. september 2022

Lewise mees

Raamat: The Lewis Man by Peter May, tõlge Jüri Kolk (2022) ER, RR, A Hinne: B+

Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/62214519-lewise-mees   

Lewise saarel ei ole suurt midagi muutunud, elu selles metsiku, kuid kauni loodusega kauges Šotimaa nurgakeses tähendab jätkuvalt pidevat võitlust loodusjõududega.


Politseiuurija Fin Macleod on ameti maha pannud, abielu lahutanud ja Edinburgh’st tagasi kodupaika kolinud. Vanemate maja taastades üritab ta minevikuga rahu sõlmida.


Kui rabas turvast lõikavad külaelanikud leiavad jõhkrate mõrvajälgedega surnukeha, peetakse seda mitme tuhande aasta vanuseks ohverduseks, kuid Elvise tätoveering laibal sunnib dateeringut siiski korrigeerima.

DNA-analüüs paljastab, et mõrvatu on suguluses Fini noorpõlvearmastuse Marsailiga. Paraku põeb Marsaili isa, ainus, kes oskaks loole valgust heita, dementsust. Vastumeelselt nõustub Fin Marsaili aitamiseks asja uurima.

Mystery, Crime, Thriller


Lewise sarja esimeses raamatus “Mustmaja” saime tuttavaks Fin Macleodiga, tema minevikuga ja olevikuga. See raamat algab sellega, kuidas Fin lõpetab töö politseinikuna, et minna tagasi oma kodusaarele ja hakata korda tegema maja, kus ta vanematega kunagi elas ja mis nüüd on vaid ühe tormi kaugusel täielikust kokkukukkumisest (või noh, võibolla ka mitte nii hullus seisus, aga enam vähem). Ta ei taha enam politsei olla, talle on jäänud vaid üks juhtum, mis teda endiselt kummitab ja see on talt poja röövinud autoavarii. Kuid imelikud kuritööd ei jäta teda siiski rahule. 

Turbalõikamise käigus on välja tulnud surnukeha, mida esialgu arvatakse olevat iidne, nagu ikka sellised leiud, kuid laiba käsivarrel olev tätoveering reedab, et jõhker mõrv on toimunud möödunud sajandi keskpaigas. Fin ei tahaks end sellesse segada, kuid kuna selgub, et mõrvatu on seotud tema lähedastega, aitab ta kohaliku politseid nii palju kui saab. 


Nagu ka sarja esimeses raamatus, on kuritöö uurimisel raamatus väike roll, palju tähtsam osa on Marsali isa mälestustel, mis annavad lugejale taustaloo juhtunule ja vastused küsimustele kes, kuna, kuidas ja miks. Taas kord õõvastav lugu, millel on juured reaalses ajaloos, millest on kaua aega vaikitud, kuid nüüd rohkem räägitakse.


Hea lugemine!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar