2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

reede, 29. september 2023

Mõrv Keyhaveni lossis

Raamat: Murder at Keyhaven Castle (Stella and Lyndly Mystery #3) by Clara McKenna, tõlge Nele Mikk (2023) ER, RR, A Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/199061419-m-rv-keyhaveni-lossis      

Ajaloolise kriminaalromaani tegevus toimub Inglismaal New Foresti piirkonnas 1905. aastal. Isepäise Ameerika pärijanna Stella Kendricku ja vikont Lyndy Lyndhursti pulmadeni on kõigest paar päeva, kui taas koputab nende uksele vikatimees.


Taevasse kogunevad mustad pilved, kui päevareisil Southamptonisse trambitakse üks tundmatu mees hobuste kapjade all surnuks. Enne kui selgub vastus, miks oli ohvri kuuetaskus artikkel Morrington Hallis eesootavate pidustuste kohta või miks ta ähvardas kedagi sealsetest majalistest ära tappa, leiab aset järgmine tragöödia. See surm pöörab Stella elu pahupidi ja heidab varju ühele Lyndy pereliikmetest.

Silmitsi leina, pulmade edasilükkamise ja ebamääraste ähvardustega, tegutsevad Stella ja Lyndy ülima kiiruga, et kuritegude vahel seoseid leida ja koorekihti kuuluvate pulmakülaliste seast süüdlane üles leida. Kui pruutpaar aga skandaalsed saladused päevavalgele tirib, tundub kurjategija tabamine – ja seejuures eluga pääsemine – sama võimatu kui klassivahede kaotamine.

Mystery, Romance, History


Kolmas osa Stella ja Lyndy mõistatustest viib meid veel sammukese lähemale nende pulmadeni, kuid enne veel ei saa ju teisiti, kui tuleb lahendada paar surmajuhtumit, ning seekord tabab surm neid kohe eriti lähedalt.

Kuid kõik ei saa ka ju ainult halb olla, midagi head peab ju ka kõigest sellest välja tulema.


Autor söödab lugejatele sobilikult väikesi info terakesi siit ja sealt, ning kui tähelepanelik ei ole, siis jäävad need terakesed tähele panemata, või siis ei oska neid üksteisega ühendada. Aga samas on ka mõnus lasta auroril endale vähehaaval seletada, kes, miks, kuna ja kuidas, sest siis saab nautida ka kõike muud, mis selle põneviku kõrval toimub.

 

Tõsi, Stella isa pole endiselt viisakamaks muutunud ja on valmis iga probleemi rahaga lahendama, sest tema on ju Ameerikast ja tema maksab. Ning ka Lyndy ema pole endiselt oma uute sugulaste suhtes sõbralikumaks muutunud, ning ta pigem võtab avasüli vastu uued ameeriklased, kellest ei saa tema sugulasi, kui et lepiks Stellaga. Kuid saatusel (loe: autoril) on omad plaanid, kuidas neid kahte lähedasemaks teha, võibolla julmad plaanid, kuid väga tõhusad.


Ning loomulikult peab nende kohutavate sündmuste ja peredraama taustal olema ka noorte armastus. Sest kõige selle käigus õpivad nad ju üksteist veelgi paremini tundma ning nende tunded muutuvad veelgi sügavamaks. Jah, nad peavad katsumustest üle saama, kuid nad saavad neist koos üle. 


Järgmine raamat palun, ma tahan ju teada, mis saab … ja … ja milliseid järgmisi põnevusi autor nende teele paiskab :) .

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar