2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

reede, 13. september 2013

Dream of Time

Raamat: Dream of Time by Nancy J. Price (2013)

Hinne: B


Iga öö, kui Robin magama jääb, näeb ta und naisest kes elab Victoria ajastul. Peagi taipab ta, et see polegi vaid uni, vaid tegelikult ka reisib ta hing igal ööl mineviku San Franciscosse.



Elades kahte elu – ühte tänapäevas ning teist kombeka neiuna eelmisel sajandivahetusel – avastab ta, et „kuidas“ ta möödunud ajastusse tagasi saadetakse on alles esimene suur küsimus. Ning palju tähtsam küsimus on „miks“ ta tagasi saadetakse.



Noore politseiniku abiga alustab Robin kaasakiskuvat seiklust, püüdes läbi närida pea kogu eelmise sajandi jagu faktidest, et lahti harutada mineviku segadus – ning panna oma armastus proovile. Kuid ajalugu on talle vääriline vastane ning Robin kogeb Jennina, et saatus võib olla nii lahke kui ka julm üheaegselt.


Romance, Drama, Criminal Mystery, Time Travel



Jah, ma lugesin seda raamatut pikka aega, kuid see ei tähenda sama mida alati, et tegu on igava raamatuga. Põhjus on lihtsalt selles, et selle möödunud kahe nädala jooksul on enamus mu aega läinud reisi ettevalmistamisele ja resile endale, seega hakkasin ma tegelikult lugema seda raamatut alles paar päeva tagasi. Ja võib-olla oligi parem, et ma ootasin kuni rahulikuma momendini, sest see oli raamat mis oli väärt rahuliku nautimist, mitte kiiret igal vabal hetkel lugemist.



Tegu on siis taas kord ühe toreda ajareisimise looga. Alguse meenutas ta mulle ühte Demi Moore filmi – Passion of Mind – ainuke vahe raamatu ja filmi vahel on see, et seal ei rända naised mitte ajas vaid asukohas ja kui käesolevas raamatus vahetab kohta vaid hing, siis filmis reisis vist ikka naine ise ka.



No vot, sellele ajas rändamisele lisage siis ilus armastulugu, seelikus Sherlock ning teil ongi suurepärane raamat.



Lisaks sellele filmile, meenusid mulle veel kaks raamatut – Time Rep ja The TimeTraveler's Wife. Kõik see jutt ajanihetest ja liblikaefektist ning sellest kuidas väikseimgi asi võib muuta tuleviku.



Kuid lõppkokkuvõttes oli see ikkagi üks ilus/kurb armastuslugu koos ajarännuga ning kriminaalse müsteeriumiga. Hea raamat.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar