2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

neljapäev, 27. november 2014

Wishes and Sorrows



Raamat: Wishes and Sorrows (Myth and Magic) by Cindy Lynn Speer (2014)
Hinne: B
Iga sooviga kaasneb kahetsus …

Soovid sünnivad kahetsusest, õnnistused on vahel needused ning isegi haldjast ristiema ei suuda alti täita soove. Selles kogumikus, paneb Cindy Lyb Speer elama müütide ning lugude elukad, lisades neid muude huvitavade lugude voogu, mis on nii õnnelikud kui kurvad, maagilised kui tõelised, iga üks neist loodud armastusega ning sooviga pugeda lugejate hinge.

Astuge julgelt maailma, kus maagia on tõeline, ning kus iga tavapärane asi on sama maagiline nagu üks muinasjutt olema peab.
Anthologies, Fairy Tales, Paranormal, Romance

Soovid ja Kahetsused on kogumik kaheteistkümnest lühiloost, mis on saanud inspiratsiooni vanadest müütidest, on tuntud muinasjuttude ümberjutustused või siis puhtalt kirjaniku fantaasia.

Selline kogumik meenutab mulle ühte mu lapsepõlve lemmikraamatut – Vendade Grimmide juttude kogumikku. Need lood olid ühtaegu nii ilusad kui ka jubedad. Samamoodi ka siin raamatus, lood on ühtaegu nii ilusad kui ka jubedate ja julmade üllatustega.

Nagu ma juba ütlesin, on siin nii vanade müütide taaselustamist kui ka vanade muinasjuttude ümberjutustust. Tuntud lood nagu Frankenstein, Sinihabe ja Tuhkatriinu saavad uue versiooni (vähemalt need on lood/muinasjutud mida mina ära tunnen, kuid siin on veel teisigi). Tuhkatriinu loo kohta on ka väike uurimustöö, kuidas iga rahvas on mingil hetkel loonud loo oma „Tuhkatriinust“, need lood ei pruugi kõik olla üks ühele sarnased, kuid neil on teatud kindlad pidepunktid, mis annab põhjuse neid sarnaseks pidada.

Samas on siin ka lugusid, mis on lihtsalt huvitavad „muinasjutulikud“. Kuid kõigil neil on üks ühine joon, nad hoiatavad lugejat, et olge ettevaatlikud oma soovidega, olge väga täpsed, mida te soovite, ning olge ettevaatlikud haldjarahva kinkidega.

See oli üks hea, huvitav ja kaasahaarav lugemine.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar