2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

neljapäev, 26. märts 2015

The Hatmaker's Heart



Raamat: The Hatmaker’s Heart by Carla Stewart (2014)
Hinne: C
Nell Marchwoldi jaoks on see hetk, kui ta näeb kedagi peeglisse vaatamas ja nägemas kuidas Nelli tehtud kübar ta imeilusaks muudab, puhas õndsus. Ta on alati tundnud vajadust luua kübaraid, mis toovad nende kandjates välja nende parimad omadused. Ta teab et tal on olnud kõvasti õnne, et ta sai õpipoisi töökoha kuulsas Oscar Fieldsi kübaratöökojas New Yorgis. Kuid siiski, kui tema uued kübarad hakkavad populaarseks muutuma, hoiab tema ülemus teda tagasi, väites et Nelli kokutamine lapsepõlvest saati heidab halba valgust nii Nellile kui ka tema töökohale.

Kuid tundub, et Nelli talenti ei saa siiski peita, vaatamata Oscari püüetele. Peagi otsib Nelli üles noor lootustandev moelooja ning soovib koos temaga lavale tuua oma 1922 aasta kollektsiooni. Sellega kaasnev avalikkuse tähelepanu toob Nellile ka võimaluse teha kübaraid Londonis kuningliku laulatuse külalistele. Olles Londonis kohtub ta oma lapsepõlve sõbraga, Quentiniga, ning nende vahel löövad lõkkele ootamatud tunded. Kuid tänu Nelli edule, on Oscar veelgi enam nõuks võtnud Nelli enda juures hoida. Nelli süda kisub teda kahes suunas, ning ta peab otsustama, kas ta on valmis oma unistust ohverdama ning mis tegelikult ikkagi on ta unistus.
History, Christian, Romance (a bit)

Noh tegemist on ühe NetGalley raamatuga, mille tutvustusest ma ei lugenud välja, et tegu on kristliku naistele suunatud ilukirjandusega, sest vabatahtlikult poleks ma ilmselt ise kristliku ilukirjandust lugeda võtnud. Kuid nüüd on see loetud ja siin minu arvamus sellest.

Tegemist oli ühe kenakese looga kübarategijast, kes elab keeluaegses New Yorgis, kes on andekas, kokutab ning on tagasihoidlik. Ta on koos ema ja õega neli aastat varem Ameerikasse sõitnud peale isa surma, ning kaks aastat hiljem pakuti talle tööd kübaratöökojas. Ta on olnud oma kohaga õnnelik, kuid siis hakkavad ta kübarad üha populaarsemaks muutuma, ning ta ülemus ei ole selle üle üldse õnnelik, sest tema kardab, et Nelli võtab sellest indu, ning lahkub oma praegusest kohast.

Kui Nellile pakutakse võimalust teha kübarad suure moeetenduse tarbeks, laseb ta boss sellel küll sündida, kuid samas süüdistab Nelliet asjus milles ta süüdi pole, et Nellie liiga enesekindlaks ei muutuks. Kui siis Nellie kübarad tekitavad ka uudishimu Inglismaal, viib mees nad sinna, et nad saaksid teha kübaraid kuningliku pulma külalistele, kuid vaatamata nende edule, et lase ta siiski käest ühtki võimalust Nellile meelde tuletada, et kõik mis neiul on on tänu talle.
 
Olles Inglismaal kohtub Nellie oma lapsepõlve kallimaga ja vanaemaga, ning nendelt saadud uudised teevad teda õnnelikuks ning samas ka õnnetuks ning panevad teda sügavalt järele mõtlema, et kas tema elu on ikka see mida ta elama peaks ja kas teda ümbritsevad õiged inimesed.

Kui nad siis tagasi New Yorgis taas on pakutakse Nelliele taas võimalust suure moeetendusega liituda ning tänu sellele võimalusele ja muudele uudistele saab ta oma mõtted ja soovid selgemaks ning pärast etenduse lõppu teeb ta ainuvõimaliku sammu … ta alustab oma enda elu.

See on selline toredake naistele suunatud kristlik looke, mis pole midagi erilist ja ei jäta mingit erilist muljet. Lihtsalt üks looke kübarameistrist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar