2024

2024

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It

reede, 24. märts 2017

Silence Fallen

Raamat:  Silence Fallen (Mercy Thompson #10) by Patricia Briggs (2017)
Hinne: B
Mercyt rünnatakse ning ta röövitake ta oma territooriumil, ning ühtäkki leiab ta end ühe mõjuvõimsaima vampiiri küüsis, kes on Mercy röövinud selleks, et kasutada teda relvana Adama, alfa libahundi ja Tri-City vampiiride juhi vastu. Muundudes koiottiks, suudab Mercy põgeneda, kuid leiab end ühtäkki rahatuna ja riieteta, üksi Euroopa südames …

Mercy ei saa võtta ühendust ei Adama ega nende karjaga, seega tuleb tal leida uued liitlased, et võidelda vaenlastega, ning samas peab ta ka aru saama, kumb on kumb. Iidsed võimud tõstavad pead ning Mercy peab väga ettevaatlikult tegusema, et mitte alustada sõda vampiiride ning libahuntide ja lihahuntide ja libahuntide vahel. Ning Praha vanalinna südames ärkavad elule vanad vaimud…
Romance, Paranormal,

Huvitav kas see on kokkusattumus või lihtsalt on selline aeg, aga nagu Anita, läheb ka Mercy, tõsi küll mitte vabatahtlikult, Euroopasse, võiks suisa öelda, et väikesele Euroopa tuurile. Kui ta oma kodupoe eest röövitakse, viiakse ta esmalt Milanosse, kust ta põgeneb, vupsab reisibussi pakihoidlasse ja järgmise bussi pakihoidlasse ning lõpetab oma reisi Prahas.

Samal ajal võtab paanikas Adamiga ühendust Marsilla, kellele Iacobo, Milano vampiiride (või siis kogu Euroopa vampiiride) juht on saatnud tagasihoidliku kirja, et üks nende seast on tema käes. Täpselt ei tea keegi, miks on Iacobo Mercy röövinud, sest tema viisakad kirjad paluvad vaid Adami ja Marsilla koos väikse saatjaskonnaga endale külla, et ta saaks Mercy neile tagasi anda. Iidsed juhid on võimelised välja nuputama vägagi segaseid poliitilisi intriige ja just sellise poliitilise intriigi hammasrataste vahele Mercy sattunud ongi. Nende eelmise raamatu tegevused ja paranormaalsete olendite turvalise tsooni välja kuulutamine Tri-City piirkonnas pole tähelepanuta jäänud, seega võib selle võimunäitamise taga olla päris mitu põhjust – Iacobo tahab Marsillat ja Stefanit tagasi, ta tahab Adama libahuntide karja endale, sest ta on libahundi verest sõltuvuses, ta soovib Läänemaailma Marroki kasutütre röövimisega saada üht trumpi mõjuvõimsaima libahundi vastu, Iacobo on lihtsalt hull ja tal on igav – põhjuseid on mitmeid, kuid Adama prioriteet number üks on Mercy elusalt tagasi saada.

Ja nii need kaks lugu paralleelselt, vahel väikse ajanihkega siis lähevadki. Mercy otsib üles Praha libahuntide karja ja palub neilt varjupaika, Adam saab teada, et Mercy on Iacobo küüsist põgenenud, kuid nad lähevad endiselt edasi Milanosse, et saada teada, millest see kõik alguse sai. Mercy kohtub Prahas lisaks huntidele ka iidseid vaime ja vampiire ja nagu koiotile ikka omane, tekitab segadust ilma seda ise soovimata. Adam ja tema saatjad aitavad tahtmatult Iacobol vabaneda ebasoovitavatest liikmetest.

Kui nad kõik lõpuks Prahas kokku saavad, on Mercy ja Adam aidanud taas jalule seada võimu tasakaalu, ilma et nad oleks selle pärast Euroopasse sõitnud ning seda eelnevalt plaaninud. Vana Koiotte mängib väga laia ja keerulist mängu, ning lõpuks ei tea keegi, kas nad on lihtsalt etturid, või on nende plaanid ikka nende endi omad.

Klassikaline Mercy Thompsoni lugu. Põnevus, uued tegelased, uued julmad tegelased, Mercy satub pahaaimamatult probleemidesse mille lahendamisega lahendab ta veelgi suuremad probleemid ja Adam on alati ta käeulatuses, et teda aidata, isegi kui nende vahel on terve ookean või üle 800 km maismaad mööda. Lisaks sellele, et nii Anita kui ka Mercy tulevad Euroopasse, on nendel kahel lool teisigi sarnaseid hetki mida ma võib-olla polekski tähele pannud, kui ma poleks neid kahte raamatut järjest lugenud aga vaatamata sellele olid mõlemad lood väga head.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar