2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 27. märts 2017

Carrie Pilby



Raamat:  Carrie Pilby by Caren Lissner (2003)
Hinne: A
Teismeline geenius (ja erak) Carrie Bilbi nimekiri asjadest mida ta peab tegema:

  1. Pane kirja 10 asja mis sulle meeldivad (ja tee neid asju!)
  2. Ühine mõne klubiga (ja räägi inimestega!)
  3. Mine kohtingule (kellegiga, kes sulle tegelt ka meeldib!)
  4. Ütle kellegile, et sa hoolid neist (sinu terapeut ei loe!)
  5. Tähista uut aastat (koos teiste inimestega!)

Tõsiselt? Carrie jääks pigem voodisse kui tegeleks nende amoraalsete, vaid-sekist-mõtlevate silmakirjateenritega, kes tunduvad olevat ta kodulinna, New Yorgi, vallutanud. Ta on väsinud püüdmast olla nagu kõik teised. Ta ei ole nagu kõik teised! Kuid kui ta terapeut annab talle viie punktilise plaani, et muuta tema heidiku staatust, vaatab Carrie tõsiselt oma senisele elule otsa – ning nõustub proovima. Ühtäkki ei tundugi maailm nii kogutav. Kuid kas imelaps Carrie on nõus nii lihtsat oma elu muutma, selleks et teistega sobida?
YA, Humor
 
Ma tahtsin selle raamatu enne läbi lugeda kui ma neljapäeval kinno lähen, sest nagu ikka, on raamatus rohkem, kui filmi suudetakse panna. Kui palju raamatut on muudetud, saab siis rääkida pärast filmi vaatamist, kuid esmalt räägime ikka raamatust.

Carrie Pilby – my kind of girl!. Tõsi, ma pole geenius, ma pole imelaps, mu IQ on piisavalt kõrge, et Mensa tegi ettepaneku nende klubi liikmeks saada, ning ma ei näe elu nii must valgena kui Carrie, kuid paljud tema uskumused, arvamused, tähelepanekud, tõed, on mulle väga tuttavad.

Carrie on üheksateist, ta elab üksi New Yorgis. Ta oli viisteist kui ta ülikooli läks. Ta ei sulandunud teiste tudengitega, sest teda ei huvitanud silmituks joomine, narkootikumid ning pidev panu. Kuid tal oli väike romaan ühe oma professoriga. Carrie näeb ümbritsevat maailma kui kampa silmakirjatsejaid, kes mõtlevad vaid seksist ja petmisest, kas siis tööandja petmisest või oma elukaaslase petmisest. Lisaks on tema jaoks enamus inimkonda rumalad, pinnapealsed ning suurustajad, kes tegelikult ei tea mitte millestki mitte midagi. Ta ei usalda mitte kedagi ja kui talt midagi küsitakse, siis ta pigem räägib neile kas julma tõde või jutustab usutava loo, seega ei meeldi ta enamasti inimestele, sest kes siis ikka vastaks küsimusele ’Mida sa loed?’ kümne minutilise seletusega, mis ta ei taha vastata sellele küsimusele.

Carrie isa on ta saatnud terapeudi juurde, et Carrie räägiks oma probleemidest, et ta saaks abi teiste inimestega suhtlemiseks. Ta ei saa aru, miks ta peaks minema võõrale inimesele rääkima millestki mida tal pole, tal pole probleeme, tema on oma eluga rahul, kuid ta isa on maksnud, seega saagem siis ka täie raha eest teraapiat. Tema terapeut annab talle koduse ülesande, panna kirja kümme asja mida ta armastab. Carrie leiab kaheksa asja, mida ta armastab. Järgmiseks peab ta tegema neid kaheksat asja. Lisaks peab ta ka ühinema mingi klubi või organisatsiooniga, minema kohtingule, ütlema kellegile, et ta hoolib neist ning minema uusaasta peole.

Carrie ei taha neid asju teha, kuid ta peab, seega hakkab ta otsima võimalusi ülesandeid täita, kuid samas ise mitte muutuda.

Lõpptulemus on üllatav Carriele ning ka tema terapeudile. Kas ta täidab kõik ülesanded ja kuidas ta seda teeb, tuleb teil kas ise lugeda või minna kinno ja loota, et film on raamatu vääriline. :)

Hea lugemine, tõsiselt hea lugemine!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar