2024

2024

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It

teisipäev, 21. märts 2017

Wounded



Raamat:  Wounded (Anita Blake, Vampire Hunter #24.5) by Laurell K. Hamilton (2016)
Hinne: B
Ole uhke oma Eluvõitluse armide üle, sest see tähendab et ta oled nüüd tugevam kui sa olid enne kui sind haavati, ning sa ei surnud – ning Anita Blake, Vampiirikütt ning U.S. Šerif on alati valmis näitama sulle oma arme.

Anita osaleb oma lähima sõbra tütre pulmas, kuid ka sellisel õnnelikul päeval on neid kellel on armid ja vajavad ravi. Anital palutakse koos tema libapantrite, Micah ning Nathanieliga, rääkida pruudi kolmeteistkümne aastase vennaga, Tomasega, kellel on raskusi paranemisega hiljutisest kuulihaavast. Tomas on depressioonis ja masenduses ning kui ta ei hakka tegema talle määratud füsioteraapiat võib ta ratastooli kogu eluks jäädagi…

Kuidas saaksid Anita, Micah ja Nathaniel Tomast veenda et ta saab terveks, kui poiss on ise alla andnud? Nad räägivad talle oma haavadest ning kuidas nemad oma endise elu tagasi said pärast haavata saamist. Anita mõistab selle vestluse käigus, kui õnnelikud nad on et nad pole mitte ainult nendega juhtunud asju suutnud üle elada vaid et nad saavad nüüd ka oma suhte ametlikuks teha – koos nende ühise vampiiriga.
Romance, Paranormal,

Haavatud on üks järjekordne suurepärane lühilugu teiste Anita raamatute vahele. Nagu ka teistes lühilugudes on ka siin teemaks võetud üks probleem, mida Anita ja Co, mitte just ei lahenda, vaid pakuvad välja võimalusi, kuidas võiks lahendada.

Seekord on siis teemaks tõsisest füüsilisest ja psühholoogilisest traumast üle saamine. Anita on ju igasuguseid traumasid saanud, ning mõlemad nii Micha kui ka Nathaniel olid üks suur "haav" enne kui nad Anitaga kohtusid ning lõpuks oma „jalad“ leidsid ning muutusid nendeks tugevateks ja kindlateks meesteks, kelleks nad selleks raamatuks juba on.

Nagu alati, on Hamilton suutnud hästi kirja panna põhitõed selliste probleemide lahendamise juures ilma, et see lühilugu jätaks self-help raamatu muljet või et tema soovitused tunduksid pealetükkivad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar