2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 25. september 2017

First Grave to the Right



Raamat: First Grave on the Right (Charley Davidson #1) by Darynda Jones (2011) RR
Hinne: B
Kogu see vikatimehe värk peaks tulema koos õpetusega.
Võis siis mingitsorti diagrammiga.
Vooskeem oleks ka päris tore.

Charley Davidson on poolekohaga eradetektiiv ning täis kohaga vikatimees. See tähendab seda, et ta näeb surnud inimesi. Tegelt ka. Ning tema ülesanne on neid veenda, et nad „valgusesse läheksid“. Kuid kui need surnud inimesed on surnud mitte väga meeldivalt (näiteks mõrvatuna), tahab Charley vahel süüdlased kohtu ette tuua. Segavaks asjaoluks on ka see, et ta näeb äärmiselt tuliseid unenägusid olendist, kes on teda jälitanud kogu ta elu … ning võib väga vabalt olla, et see olend polegi surnud. Et siis, ta võib olla hoopis midagi muud. Kuid mida ta Charleyst tahab? Ning miks ei suuda Charley temast loobuda? Ning miks ta peaks kaotama, kui ta alla annab?
Paranormal, Romance, Humor

Ikka väga hea on lugeda mõnda sarja nii läbisegi kui vähegi võimalik. Alustada kuskilt suvalisest kohast keskelt, siis jätta paar raamatut vahele ja lugeda viimast, siis hüpata täitsa algusesse ja seejärel lugeda taas viimast. :). Kuid tõsi ta ju on, et selle sarja puhul ei ole see sugugi probleemiks.

Et kuigi mul on Charley sarja kaks viimaste seas ilmunud lugu (9 ja 11) loetud, võtsin ma nüüd kinni võimalusest, et enne kui lugeda kõige uuemat (12) loeks esmalt läbi esimese.

Millest siis kõik algab? Ei alga sellest, kuidas Charley avastab, et ta näeb surnuid, sest Charley ei alanud nii, ta ei avastanud seda, ta sündis selle sisse, ja tema esimene klient oli ta ema, kuid samas on ta kõige esimene mälestus sellest olendist, kes end tumeda kuue alla tihedasse suitsu peidab ja teda alati jälitab, eriti siis kui ta on ohus, ning vajadusel ka ohu kõrvaldab. Ning hiljuti on see olevus külastanud teda igal ööl, pakkudes talle unustamatuid elamusi. Kui aga olend end ka Charley ärkveloleku ajal ilmutama hakkab, saab Charley teada, et olend on ilmselt vanglas ja võib väga vabalt olla, et ta kohtus temaga ka lapsepõlves näost näkku, ta lihtsalt ei pannud siis veel kahte hetke omavahel kokku.

Lisaks sellele, et Charley püüab leida teda jälitavat olendit, püüab ta ka hoida ühte süütut vangis istumisest, lahendab ühe teismelise surma ning teise teismelise kadumist. Tal pole hetkegi vaba aega ning kõikide asjade lahendamiseks on tähtaeg kohe kohe kukkumas. Seega peab ta tööle panema ka kõik teda ümbritsevad inimesed, ta sõbranna/assistent, onu/detektiiv, onu paarimees ja paljud lahkunute hinged, kes saavad Charleyd aidata seal, kus elavad seda teha ei saa, annavad endast parima, et lahendada hetkel põletavaid küsimusi.

Seega päästes Reyest, õpib Charley nii mõndagi unustusehõlma vajunut enda kohta, lahendab ammu toimunud kuritöö ning päästab süütu vanglast. Ja see on alles algus.

Charley lood on vürtsitatud maitseka erootika ja nakkava huumoriga ning iga peatükk algab andeka ütlemisega, kas t-särgilt või kuskilt interneti keskkonnast. Põnev ja meelelahutuslik lugemine. Ning nüüd tuleb ka vahepealsed 13 raamatut ja lisalugu läbi lugeda, kuigi ka seekord ilmselt mitte täpselt ilmumise järjekorras :D.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar