2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

reede, 30. november 2018

Child of Nod


Raamat: Child of Nod (The Balance #1) by C.W. Snyder (2017)
Hinne: C
Alice ärkab ühel päeval leides end teisel pool surma, korrumpeerunud muinasjutulisel maal, nimega Nod. Ta ei suuda eriti meenutada juhtumustest, mis eelnesid ta surmale, kuid tal tuleb teele asuda, et taastada oma mälestused ning leida põhjus, miks ta on sattunud Nodi. Temale teadmata, on tema surmas süüdi olev mees, Jack, asunud taga ajama tema hinge, et ta elu teistkordselt lõpetada.

Alice põgeneb, kuid avastab, et ta enda tahtmata tõmmatakse ta nende inimeste eludesse, kes teda ümbritsevad selles salapärases paigas. Elüüsiumi tagasihoidlikelt tänavatelt peeglist keradeni Memorias, tema teekond viib teda mööda rada, mis viib teda otsuseni, mis mõjutab kogu Nodi saatust.

Oma teel kohtub Alice erinevate tegelastega, kelle seas on hull oma tumedate saladustega, truu kaaslane Koer, ning naine, kes koosneb mälestustest. Üheskoos aitavad nad Alicet tema teekonnal, et saada teada Nodi kohta tõde ning kohtuda naisega, kes on kõige selle taga, Punase kuningannaga.
Fantasy, Horror, Fairy Tale Retelling

Et ühesõnaga võtke Alice imedemaal, tooge ta tänapäeva ning selle asemel, et Alice järgneks jänesele tema urgu, lükake ta hoopis metroorongi ette, ning andke talle allmaailmas kaaslaseks Koer (loe: Kerberos) ning pange teda taga ajama Fenrir. Lisaks Punasele kuningannale (kes ei raiu kõigi päid) on loos ka Jack, kes pole sugugi armuvalus austaja. Ja Kübarsepa asemel on piknikul hoopis teine tegelane, kes on samuti hull, kuid hoopis muudel põhjustel.

Aga see pole ainult Alice Imedemaal uus versioon, nagu te juba eelnevast olete aru saanud. Siin on ka vendade Grimmide muinasjutte ja vanu müüte ja Neil Gaimani ja ilmselt ka muid fantaasia lugusid, millest mul aimugi pole.

Aga see kõik on väga nutikalt ja huvitavalt kokku pandud.

Hea lugemine.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar