2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

kolmapäev, 23. september 2020

Heartbreak Bay

Raamat: Heartbreak Bay (Stillhouse Lake #5) by Rachel Caine (2021) Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/48763358-heartbreak-bay 

Seekord otsitake mõrtsukat, kes on nii vaikne, nii nähtamatu, et tema uskumatud kuriteod on ainus tõend, et ta üldse olemas on.

Eraldatud tiiki uputatud auto. Kahe tüdruku kehad, lastetoolides kinni. Laste ema müsteerium, kes on jäljetult kadunud, viivad Gwen Proctori ja Kzeia Claremonti ohtlikule pinnale.

Välispidiselt on Gweni elu korras - kas täiskasvanuks saavat last, usaldusväärne elukaaslane ja varem ähvardav minevik on kaugele selja taha jäänud. Kuid just see minevik ongi see, mis äratab kellegi nähtamatu huvi … ja ta on peatamatu. Probleemid alles algavad. Ka surnukehade number üksildases Tennessee linnakeses on alles tõusuteel.

Ähvardusi üha kuhjub ja Gewni ajab taga vaenlane, kelle käsutuses on mitmed mõjutusvahendid, kuid Gweni seljatagust kaitseb Kzeia. Aga püüdes lahendada julmi ja põhjendamatuid kuritöid, satuvad nad ise selle nähtamatu mõrtsuka huviorbiiti.

Crime, Thriller, Mystery


Kuigi see raamat peaks ametlikult ilmuma alles tuleva aasta märtsis, oli mul võimalus seda lugeda juba praegu tänu NetGalley’le. Tavaliselt käib selliste varajaste lugejate versioonidega kaasas palve, mitte raamatust kirjutada enne kui raamatu ilmumiseni on vaid kuu jäänud, siis selle raamatuga sellist palvet ei kaasnenud ja ma ei suudaks seda ka nii kaua enda sees hoida.


Seekordne lugu on põhimõtteliselt selles, kuidas meie igapäevased otsused mõjutavad meie elu - mis kell me ärkame, mida selga paneme, mida sööme, mis kell kodust lahkume, kellega me suhtleme, kus käime, jne, jne. Igal otsusel on kas otsene või kaudne tagajärg.


Kui Kzeia helistab varahommikul Gwenile, et ta tuleks talle appi konsultandina ühele vägagi ebameeldivale mõrvauurimisele, ei tea neist veel kumbi millised on selle otsuse tagajärjed. Kuid tähtsaid valikuid on juba ka tehtud ennem ja just need valikud on need, mille tagajärjel Gweni pere ja nende elukohaks valitud väikelinn taas vastasseisu seatakse. 


Gwen oli juba arvanud, et lõpuks ometi, on ta minevikust lahti saanud, sest netitrollide kommentaare on üha vähem, lastel läks koolis hästi, Sam on oma töös edukas ja ka Gweni eradetektiivi ülesanded on rutiinsed, ei midagi ohtliku. Kuid siis see imelik uppunud auto koos kahe lapsega, mis omakorda viib järgmise laibani ja järgmiseni ja uute üllatusteni ja uute julmade rünnakuteni Gweni ja tema pereliikmete vastu.


Kuigi nii Sam kui Gwen on varasemalt kokku puutunud isehakanud korrakaitsjatega, kes usuvad, et neil on õigus olla kohtunik ja timukas, siis seekordne vastane on eriti julm ja eriti salapärane, kuid Gwen ei ole see keda ta arvas olevat. Gwen ei reageeri alati talle antud valikutele nii nagu oodatakse ja seega ei lähe asjad alati nii, nagu “kättemaksja” ootab, kuid siiski saab ta asjad nii kaugele, et taas kord peab Gwen enda ja oma lähedaste elude eest võitlema.


Meie elu on täis valikuid ja otsuseid. Me ei saa valida vaid musta ja valge, halva ja veelgi halvema või õige ja vale vahel, kõigi nende valikute vahel on veel mitu teist võimalust või siis tehakse valik natuke ühest ja natuke teisest. Selle loo pahari veaks ongi see, et ta on siiani oma “kättemaksu” operatsioonidel kokku puutunud vaid psühhopaatidega, kellel pole raske valida musta ja valge vahel, ning ta arvab, et sama tulemus on ka Gweniga.


See on julm ja põnev lugu, mis toob välja kui isekad võivad inimesed olla kui nad loodavad oma valikutega endale suuremat kasu saada. Kuid samas on siin ta tegelasi, kes vaatamata oma varasemale haiget saamisele usuvad endiselt inimeste heatahtlikusse ja on valmis oma abi pakkuma.


Hea lugemine!! Ja ma loodan südamest, et see pole viimane Caine raamat.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar