2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

pühapäev, 8. november 2020

Mexican Gothic

Raamat: Mexican Gothic by Silvia Moreno-Garcia (2020)  Hinne: C Lühikokkuvõte:  https://www.goodreads.com/book/show/53152636-mexican-gothic  

Pärast seda kui Noemi Taboada saab meeleheitliku kirja oma värskelt abiellunud nõbult, kes anub enda päästmist salapärasest hukatusest, suundub Noemi High Place nimelisse majja Mehhiko ääremaale. Ta pole kindel, mis teda ees ootab - tema nõbu abikaasa, kena Inglane, on talle võõras ja Noemi ei tunne ka seda piirkonda.


Noemi pole ka just päästja tüüpi. Ta on glamuurne debütant ja tema šikid kleidid ja perfektne punane huulepulk sobivad rohkem kokteilipidudele kui amatöörlikule uurimisele. Kuid ta on ka sitke ja tark, allutamatu tahtega ning ta ei karda, ei oma nõbu uut abikaasat, kes on pahaendeline ja ahvatlev, ega ka nõbu äia, iidset perepead kes tundub olevat Noemist lummatud. Ta ei karda ka maja, kus nad elavad, kuigi see hakkab end pressima Noemi unenägudesse piltidega verest ja hukatusest.


Ainus, kes selles ebasõbralikus peres talle abi osutab, on pere noorim poeg. Arg ja õrn, tundub ta tahtvat Noemit aidata, kuid tundub ka perekonna tumedat minevikku varjavat. Sest High Place seinad varjavad palju saladusi. Perekonna kunagine suur varandus ja lagunenud kaevanduse impeerium on olnud maja seinade vahel uurivate silmade eest kaitstud, kuid Noemi uurib üha edasi, kuni ta jõuab lugudeni julmusest ja hullusest.


Ja Noemi, olles lummatud High Place kohutavast kuid ahvatlevast maailmast, võib peagi avastada, et tal ei õnnestugi kunagi sellest mõistatuslikust majast lahkuda.

Horror, Fiction, Gothic, Mystery 


See oli lugu, mis pakub põnevust ja kõhedust. Noor neiu, kes on harjunud igapäevaselt šampust jooma ja noormeestega flirtima, saab oma nõbult, kes aasta varem salapäraselt ja üllatavalt ruttu abiellus ja siis koos värske abikaasaga pealinnast kaugel asuvasse külasse High Place nimelisse mõisasse sõitis, kirja mis on täis seosetuid lauseid täis ohtu ja hirmu.

Noemi isa saadab ta Catalina juurde, et uurida, miks tundub et Catalina kardab oma abikaasat, Virgilit ja kardab oma elu pärast. Koht kus Catalina elab asub mäe tipus, udu sees, maja on rõske ja hallitus ronib mööda seinu. Majas pole palju elanikke. Peale Catalina, tema abikaasa ja äia, elavad seal veel abikaasa õde ja õepoeg ning paar teenijat. Noemit ei lubata oma nõbu juurde kohe, kuna ta olevat haige ja vajavat palju puhkust ja arst tuleb alles järgmine nädal. 

Nii siis veedabki Noemi seal majas aega, uurides tubade sisu ja maja ümbrust, koos noore Francisega (õepoeg) ja püüab aru saada, mis haigus Catalinat vaevab, mis selles majas valesti on ja miks on kõikjal kujutis oma saba õgivast ussist. Kui päeval häirib teda maja elanike imelik käitumine ja maja masendav õhkkond, siis öösel piinavad teda liigagi realistlikud unenäod, mis hakkavad tasapisi ka päevadesse imbuma.


Kokkuvõtlikult võiks öelda, et see lugu on saanud inspiratsiooni Daphne du Maurier, Stephen King ja Edgar Allan Poe lugudest, ning mõnestki hiljutisest õudus/musta komöödia filmist. Siin on kummituslik maamõis, salapärane perekonnasaladus, mürgine õhkkond ja liitlased, keda ei oska oodatagi.  Lugu pole nii õõvastav kui võiks olla (või olen lihtsalt mina tuimaks muutunud), kuid huvitav on lugu ikkagi (isegi, kui ma aimasin üsna ruttu, mis on kõige kurja juur, kuid see tuleb ilmselt sellest, et ma oleks nagu hiljuti lugenud või vaadanud midagi, kus oli ka sama pahar) ja käest on seda ka raske panna.


Hea lugemine, kuid mina seda siiski õuduslooks ei peaks.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar