2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 30. november 2020

The Forgers

Raamat: The Forgers by Bradford Morrow (2014) Hinne: C

Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/54327527-the-forgers     

Haruldaste raamatute maailm on šokeeritud kui eraklik raamatute koguja, Adam Diehl, leitakse tema Montauki kodu põrandalt: labakäed maha lõigatud, ümbritsetuna hinnaliste signeeritud raamatutega ning originaal käiskijadega, mis on parandamatult rikutud.


Adam’a õde Meghan ja tema kallim Will - endine ilukirjanduse võltsija - püüavad aru saada sellest näiliselt mõistmatust mõrvast. Kuid kui Willile hakkavad saabuma käsikirjalised ähvarduskirjad, mis oleks nagu kirjutatud ammu surnud autorite poolt, kuid siiski kellegi poolt, kes teab Adama surmaga seotud saladusi ning Willi minevikku, mõistab Will, et ka tema elu on ohus - seega püüab ta luua uue elu nii enda kui ma Meghani jaoks.

Mystery, Thriller, Suspense


Võltsijad on kriminaalne põnevik, kus peategelasteks on haruldaste raamatute kogujad ja nende vanade raamatute ja käsikirjade “parendajad”, “väärtuslikumaks” muutjad.


Raamat algab sellega, kui otsitakse rannalt käsi, sest kui kaugele siis kurjategija ikka kahe verise labakäega läks, loogilisem ju on, et ta mattis need maja tagusele rannale või siis viskas merre ja mingi hetk tulevad need ikka rannale tagasi. Aga miks võtta kellegi käed, miks tõmmata riiulitelt maha hinnalised esmatrükid ja haruldased käsikirjad? Miks kallata neile peale tušši? Peategelane kahtlustab, et ta teab põhjust, kuid ta ei taha ohvri õde kurvastada, seega ei ütle ta oma kahtlusi välja, kuid kaua ta seda varjata ei saa, sest politsei hakkab sama põhjust peagi kahtlustama, ning kuna teda ennast on juba kord võltsimises süüdi mõistetud, kutsutakse ta uuesti ülekuulamisele.


Aga isegi kui Adam oli võltsija ja mitte piisavalt hea, et vahele jääda, kas siis tõesti oli ainus võimalus talle kätte maksta/tema võltsimist peatada, talle taignarulliga pähe lüüa ja ta käed maha raiuda?


Kuid siis hakkab peategelane saama ähvarduskirju, mille oleks kirjutanud nagu ammu surnud kirjanik - just need kirjanikud, kelle käekirju tema ise kõige paremini järgi tegi ja kelle “parendatud” raamatuid ta müüs - ja seega on tal valida, kas asjasse politsei segada ja oma kallima elu veelgi raskemaks teha, kui politsei hakkaks uurima ja kahtlustama ka neiu raamatupoes olevaid raamatuid, või vaikida ja maksta nõutud summa.


Aga kui kellelgi juba kord on sellised erilised võimed, kas ta suudab neist loobuda, ka selle nimel, et hoida end ja oma kallimaid elus. Ja kui kord juba oled valetama hakanud, kas siis on võimalik tagasi aususe juurde tulla või jääbki inimene elama selles maailmas, mille ta valega loonud on? Kui kaugele on inimesed valmis minema, kui nad midagi väga igatsevad?


See lugu, mille peategelase lemmik autor on Arthur Conan Doyle, on oma põnevuselt täiesti Sherlocki lugude vääriline. Tõsi siin pole politseiniku, kes juhtunut uuriks ega ka isehakanud detektiivi, kuid juhtunu ja tagajärgede jälgimine on põnev müsteerium, mis annab lugejale palju mõtlemisainet, ning viib ta mitmeid kordi segastele jälgedele enne kui tõde selgub. Ja see lugu pole veel läbi.


Omamoodi on see lugu nagu raamat "Sina".


Põnev kiire lugemine.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar