2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

laupäev, 31. detsember 2022

Love on the Brain

Raamat: Love on the Brain by Ali Hazelwood (2022) Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/59571699-love-on-the-brain                 

Bee Königswasser elab lihtsa reegli järgi: Mida Teeks Marie Curie? Kui NASA pakub talle juhi kohta neuro inseneeria projektis - kõigi unistuste täitumine - võtaks Marie koha vastu kõhklemata. Loomulikut. Kuid tänapäevase füüsika ema ei pidanud ju kunagi juhi kohta jagama Levi Wardiga.

Tõsi, levi on ahvatlev, nagu üks pikk, tõmmu ja läbitungivate silmadega meesolendi ikka olla võib. Kuid Levi on oma tunded Bee suhtes juba magistriõppes vägagi selgeks teinud - verivaenlased saavad töötada kõige paremini üksteisest kaugel kaugel teistes galaktikates.

Kui aga Bee labori jaoks tellitud tehnika jääb kadunuks ja alluvad teda ignoreerivad, võib ta vanduda, et ta näeb kuidas Levi tasapisi liitlaseks sulandub, toetades tema nõudmisi, kinnitades tema ideid … ise teda oma roheliste silmadega õgides. Võimalused panevad Bee neuronid sädemeid pilduma.

Kuid kui tuleb aeg oma süda tõeliselt lauale panna, on vaid ühele küsimusele vastust vaja: Mida Teeks Bee Köningswasser?

Romance


Järgmine teadlaste armastuslugu Ali Hazelwoodilt. Seekord on siis peategelasteks neuroloog ja insener. Vaenlastest armastajateks lugu. Kujutage ette, et Levi on Thor, Bee on Jane ja Rocio on Darcy, siis saate ettekujutuse neist tegelastest. Lisaks on siin palju fakte Marie Curie kohta.


Kuigi peategelased on oma alal tugevad tegijad ja ilma nendeta ei loodaks uut übernutikat kiivrit kosmonautidele, mis aitab neil paremini oma tööga hakkama saada, kõrvaldades nn silmapilgule kadunud aja, on nad mõlemad täiesti saamatud oma eraeludes.  


Bee, kes on juba lapsena koos oma kaksikõega orvuks jäänud ja elanud üle kogu maailma erinevate sugulaste juures, kuni ta lõpuks Ameerikasse keskkooli tuli, on olnud bakast saati seotud oma kursavennaga, Tim, kellega nad oleks pidanud kaks aastat tagasi abielluma, aga kui Bee leidis oma kihlatu koos oma parima sõbrannaga, siis jäi pulm ära. Levi on olnud Beesse meeletult armunud esimesest silmapilgust, kuid Tim käskis tal eemale hoida ja Levi ei tea, et pulmi ei toimunud. Seega kui nad Hustonis kohtuvad, arvab üks endiselt, et teine teda vihkab ja teine arvab, et tema ihaldatu on kättesaamatu. 


Kuid tegu polnud ju kunagi vihkamisega, Levi lihtsalt ei osanud Bee juuresolekul suhelda ja Bee kannab oma vanaema abielusõrmust, sest ta usub, et see toob talle õnne. Kõik mida nüüd vaja on, on põhjust neid kahte koostööd tegema panna, mille tulemusena nad hakkavad rääkima ja tasapisi selguvad ka ammused väärarvamused. Kasuks tulevad ka paar kassi, ninakas uurimisassistent, koolibrid ja Levi perekond, kes on valmis temast lahti ütlema vaid selle pärast, et ta pole tegevarmees, angu nemad kõik on.


Kui kõik segadused on selgeks räägitud ja emotsioonid välja elatud järgnebki õnnis aeg voodilinade vahel ja ka laboris koostööd tehes.

Kuid kõik ei saa ju olla nii roosiline, kuskilt peab ju ikka see tõrvatilk tulema, mis kõik ära rikub. Ja rikub ikka korralikult. Kadedus võib tõuke anda igasugusteks tegudeks ja kui ikka tahetakse midagi metsa keerata, siis ollakse ka valmis oma elu mängu panema.


Et siis, natuke teadust, natuke huumorit, palju romantikat, natuke kasse ja täpselt parajalt ulmemaailma. Kui ma autori järelsõnast õieti aru sain, siis tema jaoks oli kõige tähtsam see osa, mis puudutas mingitest teadud testidest loobumist. Need testid aitavad küll sõeluda doktoriõppesse pürgivaid tudengeid, kuid samas annavad need eelise rikkamatele tudengitele ja on oma olemuselt liialt lihtsakoelised kõige andekamatele tudengitele, kes kipuvad küsimustesse liialt tõsiselt suhtuma, seega vastavad lihtsamalegi küsimusele valesti. 


Hea teadlaste romantika, kuid see vaenlasest armastajateks hakkab juba igavaks muutuma, sest need vihkamise põhjused on tavaliselt nii tühised, et raske on uskuda, et täiskasvanud käituvad nagu varateismelised - miks ta mulle otsa ei vaata, miks ta toast lahkub kui mina sisse astun, miks ta mu kleiti ei kiitnud? - sa oled täiskasvanu, kas tõesti on sellised pisiasjad sulle nii tähtsad, et kuulutad kellegi oma verivaenlaseks ja ei lase sellest lahti ka siis, kui sulle korduvalt kinnitatakse, et eiramisel ja tummusel võib olla ka muu põhjendus kui vihkamine!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar