2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

pühapäev, 8. jaanuar 2023

A Hard Day for a Hangover

Raamat: A Hard Day for a Hangover (Sunshine Vicram #3) by Darynda Jones (2022) Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/58724889-a-hard-day-for-a-hangover                 

Mõned inimesed tervitavad uut päeva rõõmuga. Šerif Sunshine Vicram saadaks pigem uue päeva pikalt ja roniks tagasi voodisse, sest praegu toimub lihtsalt liiga palju. Mõningad naised on kaduma läinud ning Suhshine ei tea kuidas neid kadumisi peatada. Ning siis on tema järjekindel ja suurepäraselt mässav tütar Auri, kes püüab saada Del Soli noorimaks ja hakkajamaks uurijaks. Ja siis on veel ka see draama Levi Ravinderiga - mehega, keda Sunshine on aastaid armastanud ja ihaldanud. Levi võib vabalt tema jaoks olla see üks ja ainus. Kuid Levi tuleb perest, mis koosneb ohtlikest madudest, kes otsivad võimalust vabaneda Levist - ja Sunshinest - igaveseks.

Nagu juba ütlesime, uus päev võib minna tagasi sinna kust tuli.

Humor, Criminal Mystery, Romance


Sunshine lugude viimane osa (kahjuks!).

Seekord on siis uurimisel mõned vägagi huvitavad juhtumid - liputaja, kellele on sukavarras kaela torgatud; järsaku küljelt leitud noor neiu, kelle vigastused viitavad seksuaalsele kallaletungile; kadunud karp segamini kodust; kadunud ja solvunud Levi; jaoskonnas kummitav pesukaru; põgenenud vang (Levi onu); kadunud neiu ja vigastatud neiu, kelle juhtumid on eelmine šerif lahendamata jätnud. Pole siis üldse ime, et Sunshine oma ainukese vaba päeva tekiilasse uputas, kuid see ei teinud esimest tööpäeva mitte sugugi kergeks (tema plaanis ju hilja tööle jõuda, kuid juhtumid ei oota).


Seekord siis sellised lood. Ja isegi kui Suni pohmakas ei aita tal esialgu lugudega ree peale saada, siis peagi korjab ta üles mitmed juhtlõngad, andku neid talle siis sõbralikud abilised või ta oma kallis ihuvili, ning lõpuks paneb ta kokku iga juhtumi värvikireva lahenduse. Jah, on hirmutavaid hetki ja on erutavaid hetki, ning kõrvaltvaatajana (lugejana) võiks nii mõnigi kord mõelda, kuidas Sun ei märka koheselt süüdlasi, kuid tuleb ju meeles pidada, et Sunile ei anna autor kõike samamoodi kätte kui meile. :) 


Aurelia on suurepärane õun Levi ja Suni õunapuust ja pole siis ka mingi ime, et vaatamata hiljutistele vigastustele on ta valmis taas peadpidi ahju tormama, et ema aidata. Ta ei ütle ära ka väiksest seaduserikkumisest. Ta kaitseb neid, kes talle kallid ja ta on valmis laiendama oma kallite inimeste ringi, ilma küsimusi küsimata ja vange võtmata.


Selle väikese linnakese elanikel on kirev ajalugu ja see kirev ajalugu teeb nende elu ja ka Suni elu väga põnevaks, sest iial ei tea, kust mis välja ilmub. Vahel on hea kui neil väljailmujatel on kindel käsi ja terav silm ja vahel on hea, kui nad oma püssitoru õigel hetkel õigete inimeste poole keeravad. 


Ühtpidi on kahju, et sari läbi saab, kuid samas ma täiesti mõistan, et pole ka ju mõtet lõpmatuseni sellesse väikelinna liiga palju ja kummalisi juhtumeid kokku kuhjata. Esimeses osas alguse saanud lugu sai kolmandas ilusti lõpu ja kõik teised juhtumid olid heaks täiteks.


Mõnus lugemine! 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar