2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

laupäev, 6. aprill 2024

Täiskasvanud

Raamat: Grown Ups by Marian Keyes, tõlge Piret Lemetti (2024) ER, RR, A Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/191979790-t-iskasvanud 

Caseyd on glamuurne perekond.

Johnny Casey, ta vennad Ed ja Liam, nende kaunid ja andekad naised ja lapsed veedavad palju aega koos: sünnipäevapeod, kõiksugu aastapäevade tähistamine, nädalavahetused tavaelust eemal. Ja nad on õnnelik perekond. Johnny naine Jessie, neist kõige rahakam, raiub seda nagu rauda.

Aga klantsiva pealispinna all on tegelikkus oluliselt süngem. Sellal kui ühed omavahel nagistama kipuvad, muutuvad teiste omavahelised suhted liiga lähedaseks. Lisaks on igaühel tegu iseenda probleemidega, mida tuleb teiste – ja sageli ka enda – eest varjata.

Kõike õnnestub ohjes hoida seni, kuni Edi naine Cara saab peapõrutuse ega suuda enam oma mõtteid endale hoida. Üksainus hooletu märkus, mis on pillatud Johnny sünnipäevapeol, kus kõik kohal viibivad, paneb Cara nende saladusi välja laduma.

Järgnevas lagunemisprotsessid peavad kõik täisealised inimesed endalt küsima, kas on ehk saabunud aeg lõpuks täiskasvanuks saada.

Family Drama


Täiskasvanud peaks olema teatud vanuses inimolendid. nadd peaks teadma vastuseid kõigile küsimustele, peaksid kõigega probleemideta hakkama saama ja väiksematele inimolevustele elamist õpetama. Täiskasvanuks tahab iga laps saada, sest siis on tal vabadus teha kõike mida tahab, magada keskpäevani, süüa hommikusöögiks jäätis ja minna tööle printsessikleidis, või see tähendab, kui täiskasvanud ollakse, ei ole tööd, sest kõik tuleb lihtsalt ise kätte. Täiskasvanud on see, mille poole iga laps ihaleb.

Kuid kas see on ikka nii kerge.


Keyesi raamat annab väga hea pildi, mida tähendab tegelikult täiskasvanud olla. Ei see ei ole eneseabi raamat, see on ilukirjandus, kuid läbi nende inimeste, nende perede, nende karjääride, nende probleemide, nii finantsiliste, füüsiliste kui mentaalsete probleemide, vaatad ka enda elu, vaagid ka oma soove ja tegelikust, mõtled ka end ümbritsevatest inimestest.

Jah, selle pere probleemid on suureks puhutud ja lahendused on äärmuslikud, kuid just see annabki raamatule oma võlu, et sa saad nendega koos kogeda midagi, mida oma elus ette ei tule või sa ei julgeks ette võtta. 

Ning see, et alguses tutvustatakse lugejatele lõppu, et siis minna tagasi kõige algusesse, et siis jõuda taas lõppu, kaasa palju rohkem infot, kuna nüüd oskasid otsida põhjuseid, miks sellisesse hetke jõuti, see andis lugemis naudingule nii palju juurde.


Et siis jah, täiskasvanud saame me kõik olla väga pikka aega, kuid see pole sugugi see lust ja lillepidu, mida lapsed nii õhinal ootavad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar