2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 10. jaanuar 2017

Eighty Days Yellow



Raamat:  Eighty Days Yellow (Eighty Days #1) by Vina Jackson (2012)
Hinne: C
Kirglik ja leekivpunase peaga viiuldaja Summer on kinni suhtes, kus tema partner ei suuda aktsepteerida seda, kes ta on, seega leiab ta endale väljundi muusikas. Ta veedab oma õhtuid metroos raha eest muusikat mängimas, kadudes Vivaldi või Mendelssohni viisidesse. Kui ta viiul saab jalgapallifännide tõuklemises kahjustada, saab ta huvitava pakkumise. Pakkujaks on Dominik, ülikooli professor, kellel on väga erilised soovid, ning kellele on Summer silma jäänud sellest hetkest alates, kui mees esimest korda teda metroos kuulis. Dominik annab Summerile uue viiuli, kui Summer on nõus mängima Dominikile privaatsel kontserdil.

Summer ja Dominik ei saa eirata nendevahelist külgetõmmet, ning seega alustavadki nad intensiivset afääri, mis on täis väljakutsuvaid üllatusi, mis on nii ettearvamatud kui ka põnevad. Summeri jaoks on see võimalus lõpuks ometi omaks võtta tema sügaval sisimas alati pakitsenud tumadam pool, kuid peagi mõistab ta, et koos naudinguga tuleb ka valu. Ning kas selline kõike hõlmavast kirest sündinud suhe saab tõesti elama jääda?
Erotica

Ilmselgelt on see raamat sündinud Hallide varjundite laineharjal ja sedasi seda ka tutvustatakse – Hallide varjundite sarnane kaasakiskuv lugu – kuid minu jaoks on see hoopis nagu segu Jody Ellen Malpase This Man sarjast ja Maya Banksi Sweet sarjast. Esimesest sarjast tuleb London ja teisest kõiksuguste võimalike erinevate seksuaalsete huvide tutvustamine.


 Selles raamatus jälgime siis Summeri ja Dominiki lugu. Summer on noor neiu Uus-Meremaalt, kes on ilmselt kuskil 21-24 eluaasta vahel ja Dominik peaks olema kuskil neljakümnendates (siin raamatus ei korrutata 101 korda peategelaste vanust ja nende vanuse vahet, sest sel pole tähtsust). Summer on viiulimängija, kes teenib raha metroos tänavamuusikuna, bändide taustamängijana ning ettekandjana. Dominik on ülikooli professor, kuid ta on saanud ka korraliku päranduse, seega ei pea ta elatise teenimiseks kogu aeg tööd tegema. Summer läheb oma viimase poisssõbra juurest ära, kuna mees ei mõista mida Summeri jaoks tema muusika tähendab.

Ühel õhtul, kui Summer taas on end oma muusikasse kaotanud, kuuleb Dominik teda ja ta näeb Summeri andumuses midagi enamat, kui lihtsalt muusikaarmastust. Kui ta siis kuu hiljem lehest loeb, et Summeri viiul sai metroorüseluses viga, saadab ta Summerile FB kaudu pakkumise.

Summer oli oma viiuli kaotamise pärast väga löödud ja tema sõbranna viis ta selle peale välja klubisse. Kuid mitte lihtsalt klubisse, vaid fetiši klubisse, kus Summer esimest korda kogeb alasti olekut võõraste inimeste ees ja ka kehalist karistust. See kogemus avab ta silmad ja meeled millelegi, mida ta varem tahtagi ei osanud. Seega kui Summer saab Dominiki kirja ja kuuleb tema pakkumisest, et ta saaks uue viiuli, kui ta pakub Dominikile privaatset kontserti, on ta valmis kõigeks.

Esimene kontsert on väga siivas, kuigi Summer ootas palju enamat. Järgmine on aga juba palju pikantsem – Summer esineb koos keelpilli kvartetiga, kuid Summer on alasti. Ja nii siis lähebki asi üha särisevamaks ja Dominik tuleb välja üha erilisemate soovidega ning Summer ei ütle kunagi ei.

Kuid siis läheb Summeri „sõbranna“ üle piiri (milleks on vaja vaenlasi, kui on olemas sellised sõbrad) ja Summer ning Dominik lähevad lahku. Samal ajal pakutakse Summerile tööd New Yorgis ja ta võtab selle vastu.

New Yorgis satub Summer kokku Dominiki tuttavaga, kes on samuti ülikooli professor ja ta on ka samuti Dom, kuid Viktor on hoopis teistsugune Dom kui seda on Dominik. Kuigi Summer on ka nüüd valmis proovima kõike uut ning enda kannatuse piire kompama, siis Viktor näeb temas vaid orja ja hoora ning viib Summerit samm sammult sinnapoole, et ta võiks teda lõplikult enda omandina märgistada.

Kui Dominik Summeri New Yorgis leiab on Summer just selle kõige tähtsama otsuse langetanud, kas saada Viktori omandiks või mitte.

Selline äärmiselt intensiivne ja kuum lugu, milles on küll palju seksi ja palju fetiši stseene, kuid samas on ka palju muusikat ja palju tavalisi suhteid ning seks pole kunagi liialt graafiliselt kirjeldatud, et lugu muutuks pornoks. Alguses olin ma lausa üllatunud, kui mõistlikult Summer oma uute soovidega käitus, kuid kui ta New Yorki jõudis, ei saanud ma kuidagi aru, kuidas ta ühtäkki nii lolliks ja kergesti mõjutatavaks muutus. Tema sinisilmsus oli suisa ärritav, sest vaatamata sellele, et tegu oli üldiselt intelligentse neiuga, siis aegajalt ei saanud ma aru, kuidas sai ta siiani kõigil oma reisidel veel ellu jääda.

Ning siis oli selles loos üks haruldaselt jabur loogikaviga. Nimelt jäi ühel hetkel mulje, et Dominik reisis ajas. Nimelt alustame hetkest, kui Summer istub autosse, et Viktori juurde sõita ning Dominik helistab talle. NB! Dominik on Londonis. Siis saadab Summer talle u poole tunni pärast sõnumi ja Dominik ostab lennu pileti lennukile, mis läheb järgmine hommik ning jõuab NY järgmiseks keskpäevaks – et siis peaks ta kohale jõudma u 12+ tunni pärast. Ilmselgelt ostis ta pileti lennukile, mis sõidab ajas tagasi sama päeva hommikusse, kui Summer autosse istus, sest kaks tundi hiljem, kui Summer on Viktori juurest lahkunud ja läheb parki viiulit mängima, saab ta seal kokku Domikikiga. :) :)

Aga kui see Summeri sinisilmsus ja loogikaviga ära unustada, siis oli tegu ühe päris hea Vibrator Book Club raamatuga, kus peategelaste vahel pole insta-lovet ja nad ei vaevle naeruväärses armuvalus kuna nad ei saa kuidagi üksteisele oma tunnetest räägitud ning nad ei solvu absurdsetel põhjustel. Hea täiskasvanute raamat.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar