2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

kolmapäev, 18. jaanuar 2017

A History of Courtship: 800 Years of Seduction


Raamat:  A History of Courtship: 800 Years of Seduction by Tania O’Donnell (2017) 
Hinne: E 
Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/28695760-a-history-of-courtship 
Tania o’Donnell viib lugejad reisile keskaegsest kurameerimisest, läbi taastamisaegse seksuaalse lubatuse ning Victoria aegse kombluse. Vali endale ’kohtingu nõu’ kuidas kurameerida, kirjutada armastuskirju, võtta vastu kingitusi, teha ettepanekuid, ning kehastada kudrutavaid luiki. See raamat läheneb ajalooliselt kaaslase leidmise probleemidele, tuues lugejateni klassikalisi romantilisi vigu ning nii mõnegi ebatavalise loo. 14 sajandil püüdsid mehed neiudele muljet avaldada oma ebatavaliste jalanõudega, püüdes oma kinga ninasid võimalikult pikaks venitada – sest suurus pidavat tähtis olema!
Kurameerimise ajalugu on meelelahutuslik ning silmaringi avardav lugemine võrgutamisest läbi sajandite. 
Study 

Et siis, raamatu sisukokkuvõte lubab ju päris huvitavat lugemist. Kuid tegelikus …

Kahjuks ei leia sellest raamatukesest väga palju infot kunagiste kurameerimise või võrgutamise kommete kohta. Küll aga on siin natuke juttu riietest, postkaartidest, kirjaoskusest, kiriku mõjust kurameerimisele ja abieludele, kirikuisade õhutusest, et lihtrahva naisi lausa peab vägistama, et nad ikka oma kohta teaksid, kuidas pärast abielu alles hakati oma abikaasat tundma õppima, kuidas lihtrahvas proovis ikka kaupa juba enne pulmi ja tihtipeale olid pruudid altari ette jõudes rasedad, või kuidas oli aeg, kus kiriku laulatust ei peetud millekski, piisas vaid sellest kui kaks otsustasid koos elada ja olidki abielus, ning kuidas kurtisaanid olid täiesti tavaline osa abielumehe igapäevast ja kuidas mehed jagasid süüfilist oma abikaasalegi. 

See ei olnud väga huvitav raamat, sest kuigi võib-olla peatüki alguses oli jutt sellest millest pealkiri lubab, siis peagi läks jutt kuhugi mujale, nii mõnigi peatükk koosnes hoopis pikast ja mitte midagi ütlevast luuletusest ning teksti illustreerivad pildid ei sobinud aegajalt tegelikult väga hästi antud konteksti. Jättis pooliku ja pealiskaudse mulje.

Kui aga on tahtmist saada meelelahutusliku ja kasuliku kurameerimise õpetust, siis tasub pigem lugeda Sarah Wendelli Everything I Know About Love I Learned from Romance Novels.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar