2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 23. juuli 2018

Deverilli lossi tütred


Raamat: Daughters of Castle Deverille/Daughters of Ireland (Deverill Chronicles #2) by Santa Montefiore, tõlk Tiina Viil (2016, 2018) Varrak, RR, A
Hinne: C
Lääne Iirimaa rikkalikult rohelisel rannikul asub Develillide loss, mis on olnud koduks juba paljudele Deverlilli põlvkondadele. Kuid kui loss satub Iiri ülestõusu ohvriks, on selle suguvõsamaja saatus kaalukausil – seda kuniks Celia Mayberry ja tema abikaasa ostavad maja ning vannuvad, et taastavad maja selle endises suursugususes. Celia jaoks on maja täis palju kalleid lapsepõlvemälestusi kui ta jooksis läbi mõisa valduste koos oma nõbu Kitti Develilliga ning nende kalli sõbranna Bridie Doylega.

Kuid mitte kõik pole selle üle rõõmsad. Kuigi Kitty on tänulik oma nõbule, et ta lossi ostis ja kindlustab sellega lossi perekonda jäämise, ei saa endalt raputada seda aega, kui tema oli lossi perenaine. Kuigi ta on oma uue eluga rahul koos oma abikaasa Robertiga ning nende kasupoja JPga, igatseb ta süda endiselt Jack O’Leary järele – mehe järele, keda ta endale ei saa. Kitty on seatud raskete valikute ette, ta peab valima kas enda südame murdmise, kuid loodetavasti lõpuks rõõmu leidmise või siis oma lähedastele haiget tegemise.

Birdie Doyle, kellest on saanud rikas ja New Yorgi seltskonna lemmik, on jõudnud kaugele võrreldes sellega, kui ta oli noor tüdruk Iirimaalt ning Deverilly lossi koka tütar. Kuid ka kogu oma raha eest, ei saa ta kustutada südamest valu, mida tekitas talle lapsest loobumine. Kui ta lõpuks armastuse leiab, sooviks ta nii väga tagasi oma armastatud kodumaale tulla – isegi siis kui ta peab seega vastamisi astuma naisega, kellele ta endiselt soovib kätte maksta.

Celia ei raiska ei aega ega raha, et palgata tööliseid Deverille lossi ülesehitama – isegi kui riik leiab end peagi Suure Depresiooni keskelt – kuid tal pole aimugi, et maailm tema ümber variseb peagi kokku. Ühtäkki on kõik see, mis seni oli tundunud nii kindel, vägagi ebakindel ja tal ei jää üle muud kui leida endast jõudu ehitada endale uus tulevik.
Drama, History

Kui Deverilli kroonikate esimene osa Armastuse ja Sõja laulud oli Libronivella, siis teine osa on lihtsalt perekonnakroonika. Raamatu esimesed sada+ lehekülge on iga tegelase eelneva loo kokkuvõte koos väikese sammukesega edasi, ülejäänud on aga kroonika sellest, mis edasi toimub.

Kui esimene raamat oli huvitav ja emotsionaalne, siis teine on palju rohkem kuiv kirjeldus. Kui hakkaks kokku panema selle loo armujoonist, siis tuleks sellest üks suur hulknurk, sest enamasti on ikka nii, et üks armastab teist ja kolmas armastab ühte ja vihkab teist kuna too armastab ühte ja neljas armastab teist kuid vihkab kolmandat …. Ühesõnaga kõik armastavad kedagi ja kõik vihkavad kedagi ja lugeja loeb seda ja vangutab pead, kui pimedad ja kergeusklikud ikka inimesed võivad olla, eriti kui nad on armunud ja halba räägitakse nende armastatust, või siis nende kire objekt süüdistab alusetult kedagi, kes kunagi on neile armas olnud.

Seekordne lugu ei olnud põnev, pigem etteaimatav ja üleüldse tundub nagu see teine raamat oleks kirjutatud lihtsalt esimese ja kolmanda raamatu vahepalana, et oleks ikka triloogia ja oleks paremini seletatud kuidas kõik need tegelased tagasi Iirimaale, Deverille lossi ja Ballinakellysse jõuavad.

Kerge suvine lugemine, kuid esimene raamat andis lootust palju paremaks, kui see raamat pakkus. Loodetavasti tuleb kolmas raamat parem.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar