2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 31. juuli 2018

Wicked and the Wallflower


Raamat: Wicked and the Wallflower (The Bareknuckle Bastards #1) by Sarah MacLean (2018)
Hinne: B
Kui Metsik tuleb külla …
Kui salapärane võõras leiab tee Leedi Felicity Fairclothi magamistuppa, lubades aidata teda hertsogile mehele saamisega, on ta nõus – vaid ühel tingimusel. Ta on piisavalt elu näinud uskumaks, et on olemas kirg ja ilma selleta ta abielluda ei taha.

Kui Müürilill teeb ohtliku kokkuleppe …
Hertsogi ebaseaduslik poeg ja Londoni kõrvaltänavate kuningas, Devil, on kogu oma elu veetnud võimu kasutades ja võimalustest haarates ning üks vanatüdrukust müürilill on täpselt see mida ta vajab, et saavutada aastaid planeeritud kättemaks. Kõik mida ta tegema peab, on muuta see väike lihtne hiireke vastupandamatuks võrgutajaks, ja siis seadma üles lõksu et hävitada vaenlane.

Kire lubadus …
Kuid Felicity Fairclothis pole mitte miskit lihtne ja ta otsustab vägagi ruttu, et ta abielluks pigem Deviliga kui kellegi teisega. Devili hoolikalt seatud plaan lendab uppi, ning ta peab valima kõige selle vahel, mida ta kunagi tahtnud on … ning selle ühe asja vahel mida ta ihaldanud on.
Romance, History

Sarah MacLeani uus sari, The Bareknuckle Bastards, jätkab tema teiste sarjade, Love By Numbers, The Rules of Scoundrels ja Scandal & Scoundrel vaimus ja viib kokku kaks armastajat, kes tavaliselt kokku ei satuks – kõrgseltskonna esindaja ja end üles töötanud pööbel või siis põrmu langenud kõrgseltskonna esindaja.

Sedakorda on siis peategelasteks neiu, kellega kohtusime juba korraks ka eelmise sarja viimases raamatus The Day of the Duchess, kus Felicity oli üks neist neidudest, keda Seraphina pakkus oma abikaasale asenduseks. Noh ja nii siis ongi Felicity, kes juba enne seda perekond Havenite skandaali oli oma kaasaegsete hulgast välja tõugatud, jäänud riiulile, vanatüdrukuks. Tema pere viimane lootus teda mehel panna (ja perel on ka teine tagamõte nende tegevuse taga, millest teab kogu London, kuid Felicity ei tea) on pakkuda teda Marwicki hertsogile, kes on senini end linnast ja kõrgseltskonnast eemale hoidnud, kuid nüüd linna tulnud ja teatanud, et ta vajab abikaasat ja järglast.

Kuid Felicity pole rõõmus, et teda taas abiellumise turule veetakse ja Marwicki hertsogi poolvennad pole ka õnnelikud, et ta nendevahelisest kokkuleppest näib taganenud olevat. Nimelt, see Marwicki hertsog nagu ei olegi päris hertsog, vaid on nagu rohkem selline „poolsaare“ tüüpi hertsog, kes on oma tiitli saanud ebaseaduslikult, kui tema isa, kogus kokku oma kolm ebaseadusliku poega – 10 aastased Devil, Whit ja Ewan – ja andis neile ülesande omavahel selgeks võidelda, kes neist tiitli saab. Ja et asi veel eriti huvitav oleks, lisas ta sinna ka oma seadusliku tütre, samuti 10 aastase Grace. Kaks aastat olid lapsed ühte hoidnud ja vandunud mitte anda hertsogile seda rõõmu, et keegi neist kaotab, kuid lõpuks jäi siiski sõelale üks ja teised kolm põgenesid. Nende tee viis neid Londonisse, Govent Gardenisse, kus noormehed asusid raha teenima rusikatega, kuid kõige suuremaid summasid tõi sisse Grace ja tema rusikad. Peagi olid nad Govent Gardeni valitsejad.

No vot ja nüüd siis on uus Marwicki hertsog Londonis ja otsib abikaasat, kes talle sünnitaks uue pärija, kuigi lepiti kokku, et Marwicki krahvil ei saa kunagi olema järglasi, et see nimi sureb koos selle viimase „ebaseadusliku“ järglasega. Kuid äkki tal polegi plaani tegelikult naist leida, äkki on tema linna tuleku plaani taga midagi muud. Ja lugu pole ju mitte Felicitist ja Ewanist, vaid Felicitist ja Devilist.

Noh, Felicity, me rikutud reputatsiooniga vanatüdruk, kes lisaks kõigele on ka suurepärane lukumuukija, jääb silma Govent Garedeni kuningale Devilile, kui Devil on tulnud oma vennale kokkulepet meelde tuletama ja teeb diili hoopis Felicitiga, et temast saab uus hertsoginna, kuid Devili plaan on enne ametliku abielu Felicity süütus rikkuda ja perekonda uus ebaseaduslik pärija sokutada. Aga nagu ikka, kui plaanid on head, siis segab armastus enda vahele ning selle asemel, et külmalt Felicitit võrgutada ja teda oma vennale ahvatlevaks teha, armuvad nad hoopis üksteisesse. Kõik on ilus ja tundub nagu endiselt plaani järgi minevat, kuni Felicity saab teada, mis plaanid oli temaga tema perel ja mis plaanid olid temaga Devilil.

Aga see pole sedasorti raamat, kus kangelanna jääb mossitama ja soiguma teemal „Miks kõik mulle valetavad?“, vaid see on ikka see raamat, kus kangelanna kuulab põhjendused ära, mõtleb asja enda jaoks läbi ja läheb siis ning päästab oma elu armastuse eluohtlikust situatsioonist ja nad peavad tagasihoidlikud pulmad koos kõigi eelnevate raamatute kangelastega.

Võib-olla polnud see raamat nii tugev kui on olnud eelnevad MacLeani raamatud, kuid hea lugemine oli ta ikkagi. Siin on huumorit, põnevust ja mis kõige tähtsam, ta seob oma lugudega alati huvitavaid ajaloolisi fakte Londoni elanikest ja äridest. Seekordne huvitav lugu on näiteks sellest, kuidas toimus Londonis jääri.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar