2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 16. juuli 2018

Fööniksi laps (2. raamat)


Raamat: Child of Phoenix (#2) by Barbara Erskine (1992, 2018) Varrak, RR, A
Hinne: B
“Fööniksi lapse” teise raamatu sündmused algavad aastal 1244. 26-aastaseks saanud Eleyne, põletusarmid näol ja haavad hinges, püüab Alexanderi kaotamise valust üle saada ja edasi elada. Kaunis naine on julma ajastu ja meeste tujude mängukann, kelle tahtest ei olene midagi. Või siiski?

Eleyne jääb ilma paljudest armastatud lähedastest. Nägemused, mis ilmutavad end üha sagedamini ja selgemini, ei aita õudusi ära hoida. Mitte miski ei suuda saatust väärata.

Eleyne ootab kogu elu Einioni ettekuulutuse täitumist, kuigi usk, et tema järeltulijast saab alguse võimas kuningatesugu, hakkab kahanema.
Romance, Drama, History

See on siis teine osa printsess Eleyne elust. Kui esimene osa oli suuresti tema armastusest Alexandri vastu, tema lapsepõlvest, ta esimesest abikaasast ja teise abielu alguse õudusest, siis teine osa on rohkem enamasti Eleynest ja tema lastest. Noh loomulikult ka abikaasadest, kellega tal need lapsed kõik on, kuid suurem osa on ikkagi Eleyne armastusest tema laste ja viimase abikaasa vastu.

Eleyne elu pole ei kerge ega õnnelik, nagu oli ka aru saada juba esimesest osast, kuid natuke on talle õnne siiski antud. Tal on poegi ja tütreid, ta küll ei saa neid kõiki üles kasvatada ja nad kõik ei ela kõrge vanuseni, kuid niikaua kui tal nad on, on ta nendega õnnelik. Kuigi läbi kogu ta elu kummitab teda see ammune ennustus, et temast saab alguse tugev kuningasugu ja sama kummitus liigub kaasa ka järgmistesse põlvkondadesse, elab Eleyne ikkagi piisavalt kaua, et elada kaasa oma lapselapselapse elule ja uue Šoti kuninga tulekule. Ei ole ta lapselapselapse elu kerge ega ole ka uue kuninga tulek kerge, kuid enne seda kõike saab Eleyne pikka aega nautida armastuse abielu õnne.

Kuna ma olen lugenud ka sellele raamatule eelnenud raamatut – Varjude kuningriik (mille lugu toimub tegelikult selle raamatu lõpuosas) siis aegajalt läks mul lugu sassi ja ma ootasin asju, mida selles raamatus ei ole veel.

Nagu ka teised Barbara Erskine raamatud, on ka see üks võimas ajalooline draama. Selle raamatu tegevus ei toimu olevikus ja minevikus, seekord jälgitakse ühe naise elu koos kõigi tema rõõmude ja murede ning tõusude ja langustega. Siin on tegelasi kelle surma pärast rõõmustad ja tegelasi kelle surm võtab hingetuks. Eleyne elab elu, mis oleks nõrgema inimese murdnud, kuid tema lööb selja sirgeks ja tormab trotslikult lahingusse ka kõrges vanuses. Suurepärane lugu, mis on üles ehitatud ajaloolistel faktidel.

See oli üks suurepäraselt tõlgitud raamat!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar