2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

neljapäev, 2. august 2018

Smoke and Iron


Raamat: Smoke and Iron (The Great Library #5) by Rachel Caine (2018)
Hinne: B
Surmava mängu avalöök on antud. Jess Brightwell on pannud end ohtlikusse olukorda ja selles kassi ja hiire mängus Suure Raamatukogu Pea Arhivaari vastu, saab ta loota vaid oma mõistusele ja oskustele. Sellel ajal, kui maailm on tuld võtmas, ning paberile prinditud sõnad on mässuks vajalik säde, peavad salakaubavedajad, vargad ning teadlased päästma selle tuhandeid aastaid vana raamatukogu … kui nad vaid suudaksid elus püsida kauem kui nende vaenlased.
Fantasy, YA

Kui siiani on Jess & co alati koos püsinud ja koos võidelnud, kas siis salaja või avalikult, siis selles loos alustavad nad kõik üksi – Jess mängib oma kaksikvenna Brendani osa Suure Raamatukogu Arhivaari ees, kellele ta lubab koostööd oma isaga, kuid peab üha uuesti tõestama, et ta tõesti on Brendan. Morgan on tagasi Raudtornis, tagasi Pea Vahendaja võimuses, kes tõkestab tal tema võimeid kasutada ja kuna Morgan nagunii juba rikkus oma võimed Philadelphias, siis on tal raske viia ellu seda, mille nad kokku leppisid Jessi ja Darioga. Kuid täielikus teadmatuses on ju Alexandrias tagasi nende õpetaja Wolfe, kes on taas vangikongi heidetud ja teda ähvardab surmanuhtlus, kui ta just kõigepealt ise endalt elu ei võta. Kuid seekord ei lase Wolfe end masendusse laskuda, vaid mõtleb rahulikult läbi kõik eelneva ja saab aru, miks Jess neid „reetis“ ja mida temalt ilmselt oodatakse.

Sellel ajal, kui Jess, Morgan ja Wolfe on Alexandrias, on Santi, Khalilal, Glein ja Dario aga merel, oma teada teel Hispaaniasse, kuid siis selgub, et siiski teel Alexandirasse, kus ka neist oleks saanud vangid, kui nad poleks seda plaani õigel ajal avastanud.

Niisiis on neil kõigil üks eesmärk – juhtida Suur Raamatukogu tagasi sellele teele, milleks ta sajandeid tagasi loodi ja lükata Raamarukogu eesotsast Arhivaar ja Vahendaja, kes tegutsevad vaid oma eesmärgi nimel, keelates kodanikele raamatuid, mis nende arust on sobimatud ja kõrvaldades nende arvates ohtlike teadlasi julmalt ja efektiivselt. Kuid nad kõik on üksi, või enamjaolt üksi ja nad ei tea, kas nende kõrval olevad isikud neid toetavad, või kas neist eemal olevad liitlased on jõudnud oma ülesannetega samasse punkti, et nad saavutaksid soovitud tulemuse. See on ohtlik malemäng, kus kummalgi poolel on mitmed käigud ette valmis mõeldud ja samamoodi ootavad nad ka oma vastastelt teatud samme ja seega ei tea kumbki, kumb on eduseisus. Selles mängus võidavad mõlemad pooled uusi liitlasi ja ka uusi vaenlasi, kuid nagu ka vanade sõprade puhul, ei saa kunagi lõpuni kindel olla, kui tugev ja aus see liit on.

Mäng läheb üha julmemaks ja verisemaks ning lisaks senistele võtetele on mängu võetud ka uued ja võimsamad masinad ning inimelu on veelgi odavamaks muutunud.

Tahes tahtmata meenutab see lugu mulle kohe väga Morganville Vampiiride lugusid, mis on ka ju loogiline, kuna autor on sama, kuid samas on ju kahju, et autor ei ole suutnud end täielikult ümber häälestada teisele loole ja teisele maailmale. Kuid vaatamata sellele on lugu endiselt väga huvitav ja lubab väga huvitavat ja suurt finaali sarja viimases ja viiendas raamatus, sest lugu jääb pooleli kohas, kus võit nagu oleks käes, kuid tegelikult on nad end oma vaenlastele kätte mänginud ja kaotused on suuremad, kui keegi oleks oodanud, mõlemal poolel.

Hea lugemine!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar