2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 31. detsember 2018

Kuningas Arturi Triloogia


Raamat: The King Artur Trilogy by Rosemary Sutcliff, tõlk Allan Eichenbaum (1990, 2018) Varrak, RR, A
Hinne: A
Vaprad rüütlid, vägevad võlurid ja nõiutud neitsid – neid kõiki võib kuningas Arthuri lugudest leida. Kas kuningas Arthur oli kunagi ka päriselt olemas, on siiani mõistatus, kuid põnevad, müstilised ja siiralt traagilised lood temast, kaunist kuninganna Gueneverist ja kuulsatest Ümarlaua rüütlitest Lancelotist, Gawainist ja teistest elavad ja kütkestavad lugejaid juba aastasadu. Need lood võimaldavad ka meil heita pilgu aega, mil maailm oli sootuks teistsugune, tegelikkus oli põimitud muinasjuttudega ning elu ja surma võisid kergesti otsustada käsivarre tugevus ja mõõk.

Rosemary Sutcliffi ümberjutustused on igas eas lugejatele suurepärane võimalus kuningas Arthuri legendidega tutvust teha või vana tutvust uuendada.
Fantasy, Classic, History

Oi mulle meeldivad vanad müüdid ja eriti nende müütide uued versioonid, milles on säilinud vana keelepruuk ja lugude ülesehitus.

Kuningas Arturi triloogia on just täpselt selline. Seda lugedes ei saanud ma kuidagi muidu, kui mulle meenus Mark Twaini Jänki Kuningas Arturi õukonnas ja samuti ka alles sellel aastal loetud The Hollow Hills, mis on ka Arturi saaga uusversioon. Siin on piisavalt fantastilist, on piisavalt veriseid võitlusi, piisavalt armastust nii õnnelikku kui ka õnnetut ja samas ta ka lammutab ammutuntud visioone. Selle raamatu järgi ei saaks Richar Gere kunagi Sir Lancelotti mängida :).

Fantastiline lugemine!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar