2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 31. detsember 2018

Victoria


Raamat: Victoria by Daisy Goodwin, tõlk Karin Suursalu (2016, 2018) Varrak, RR, A
Hinne: C
1837. aastal sai vaevalt 18-aastasest Alexandrina Victoriast, kes oli väikest kasvu ja pealegi veel naissoost, Suurbritannia ja Iirimaa kuninganna. Nii mõnegi meelest oli see ennekuulmatu: Alexandrina oli alati olnud oma ema mõju all ega olnud troonile asumiseks piisavalt jõulise natuuriga. Ometi, alates hetkest, mil kuningas William IV suri, üllatas noor kuninganna kõiki: ta loobus vastumeelsest esimesest eesnimest; nõudis esimest korda elus, et ta võiks emast eraldi magada; teatas otsustavalt, et kohtub oma ministritega nelja silma all.
Ühest neist ministritest, lord Melbourne’ist, sai Victoria erasekretär. Ehk oleks temast võinud saada ka midagi enamat, kuid kõik olid veendunud, et kuningannal tuleb abielluda oma nõo prints Albertiga. Victoria oli Albertiga lapsena kohtunud ja leidnud, et poiss on igavavõitu ja tõre – kahtlemata viimane mees, keda ta abikaasaks ihkaks …
Tuginedes Victoria päevikutele, toob menukate ajalooraamatute autor Daisy Goodwin meieni suurepärase romaani noore kuninganna värvikast elust. Daisy Goodwin on ka populaarse Inglise draamasarja „Victoria“ autor ja stsenarist.
Romance, History

Victoria telesari on üks mu lemmikuid ja ma ootan juba aasta algust, kui algab kolmas hooaeg.

See raamat on siis kirjutatud üheaegselt seriaali esimese hooajaga. Raamat keskendub Victoriale, samas kui seriaalis on ka teisi kõrvallugusid, millede kangelased on raamatus vaid ära mainitud.

Aga raamat siis. See on Victoria lugu. Verinoore kuninganna lugu, kes püüab endalt raputada oma perekonna ahelad, kes oma vabaduse rõõmus leiab endale uue eeskuju ja tugisamba Lord Melbourne näol ja nagu noor neiu ikka, armub oma toetajasse. Kuid samas noorele neiule kohaselt armub ta ka Albertisse, kuigi ta esialgu jalgu trambib ja keeldub temast isegi mõtlemast. Kuid see, et ka Lord M käitub nagu teismeline, esmalt teeb Victoriale selgeks, et neil pole lootustki, ning siis püüab teda Albertist eemale tõmmata, oli vale, kohe väga vale.

Kui te olete seriaali näinud siis te teate lugu, sest raamat jälgib vägagi truul seda mida ekraan näitab, sest nad pole ju üksteise järgi tehtud vaid korraga kirjutatud.

Hea lugemine, hea meeldetuletus toimunust enne kui uus hooaeg algab.

Aga … ma ei oska öelda, mis, kuid miski häirib mind selle autori kirjutamise juures. Ma olen lugenud ka tema raamatut The Fortune Hunter, mis räägib Sissist ja juba seda lugedes häiris mind tema stiili juures miski. Teema millest ta kirjutab on ju huvitav ja ka tema truudus ajaloole on hea, kuid miski oli minu jaoks ikkagi valesti.

Raamat on hea, kuid kirjanik pole minu kirjanik.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar