2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 28. jaanuar 2019

Kortermaja


Raamat: Kortermaja by Dagmar Lamp (2014)
Hinne: C
Tere tulemast kortermajja!

Meie kortermajas elavad täiesti tavalised inimesed. Või kas nad ikka on nii tavalised? Oled sa kunagi mõelnud, mis elu elab su naaber teisel pool seina? Või miks naabrinaine trepikojas teinekord nutab?

“Kortermaja” on jutukogu, kus iga peatükk on sissevaade ühe korteri igapäeva. Siin on lugusid armastusest ja vihkamisest, ükskõiksusest ja hullumeelsusest, siin on afääre ja isegi kummitusi.
Drama, Romance, Humor

See on selline raamat, mida ma asusin lugema eelarvamusega või pigem eelhirmuga – millisest majast ta need lood on võtnud ja kui palju neist on reaalsete korterite lood, kui paljud fantaasia. See eelhirm ei leidnud põhjust, kuigi paar lugu tundusid tuttavad ja paar nime võiks siduda reaalsete naabritega, siis otsest seost ei saa ühegi korteriga teha.

Need on andekad lühilood. Poliitiliselt korrektne kogum igasuguseid erinevat tüüpi inimeste ja peretüüpide lugusid (kuigi puudub sisserännanute lugu). Siin on huumorit, on draamat, on õnne on armastust – pimedat, vanemate, kiusliku, üllatavat ja vastu armastuseta. On nii noorte elu alustajate kui ka kogenud elajate lugusid nende viimases vaatuses. On üksikuid inimesi, on igasuguseid erinevaid ja erinevate suurustega peresid.

Lühidalt võiks öelda, et see kortermaja esindab tüüpilist depressiivset Eesti väikelinna (kortermaja), sest kuigi paar lugu on ka positiivsed, on enamus neist siiski mitte otseselt negatiivsed, kuid depressiivsed.

Kiire lugemine üheks õhtuks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar