2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 4. veebruar 2020

Lumeõde


Raamat: Snøsøsteren by Maja Lunde, illustraator Lisa Aisato tõlkija Marit Hansen (2019) RR, A
Hinne: B
Varsti on jõuluõhtu, mis on ka Juliani sünnipäev. Tavaliselt on see aasta parim päev, mil jõulupuu on ehitud ja küünlad süüdatud, õhus on mandariinide ja piparkookide lõhn ja kaminas praksub tuli. Aga sel aastal on kõik teisiti ja Julian mõtleb, et jõulud on lihtsalt ära jäetud...

Ühel päeval kohtab Julian elurõõmsat Hedvigit. Tüdruk meenutab talle, kui ilusad pühad võivad olla ja Julian hakkab uskuma, et jõulud võivad siiski tulla.

Aga majas, milles Hedvig elab, on midagi müstilist...

Kes on see kummaline vanamees, kes pidevalt välja ilmub?

Ja mis see on, mida Hedvig varjab?

See 24-osaline jõulujutustus võlub esile maagilise meeleolu igas vanuses jõuluarmastaja jaoks.
Särav ja kohati kurb, pikitud pisukese müsteeriumiga, sisaldades palju lund ja üllatusi – see silmatorkav värviliste illustratsioonidega raamat võib olla kaaslaseks peatükk haaval jõule oodates, mille lugemisest saab tekkida pühadetraditsioon.
Children, Drama

Lumeõde oli ilus ja nii hingekriipiv lugu. Mida kaugemale lugu läks, seda rohkem lugesin ma läbi pisarate.

Kuigi lugu tõesti toimub jõulueelsel ja jõulude ajal, ei ole see tore jõululugu, ei ole see südamlik jõuluootuse lugu, kus on sobilikult 24 peatükki, mida saaks siis iga õhtu lugeda. See ei ole jõuluimelugu, see on lugu kaotusest ja leinast ja kuidas leinaga hakkama saada, olgu sa siis üksteist või kuuskümmend üks. Aru on saada, et kesiganes kirjutas selle raamatu kokkuvõtte, ei ole ise raamatut läbi lugenud, sest mina ei kujutaks küll ette, et selle lugemisest võiks saada kellegi pühadetraditsioon. Kui seda lugeda iga õhtu ühe peatüki, siis ühest hetkest alates lähed iga õhtu nuttes magama ja kogu öö ketrab su peas poolik lugu. Kas tõesti peaks olema selline pühadetraditsioon, et iga kord enne jõule nutad hingelõhestavalt.

See on suurepärane lugu, vaatamata sellele, et ta on väga kurb lugu, kuid vahel on ka selliseid lugusid vaja, lihtsalt mitte jõuluootuse loona.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar