2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 29. juuni 2021

Deadly Dram

Raamat: Deadly Dram (Whisky Business Mystery #3) by Melinda Mullet (2018) Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/37861675-deadly-dram    

Pruulikoja omanik Abigail Logan avastab, et kange alkohol ei suuda vastu panna külmaverelisele mõrtsukale.


On möödunud aasta sellest, kui mööda maailma rändav fotoajakirjanik Abi Logan sai päranduseks Abbey Gleni nimelise viski pruulikoja Šoti mägismaal. Tema üllatuseks tunneb ta end Balfouri külas juba koduselt, ning tema äripartner Gran MacEwans, on endiselt ahvatlus millele on raske vastu panna. Kuid Abil on selja taga pikk nimekiri ebaõnnestunud suhetest, seega püüab ta kogu hingest Grantiga suhetest hoiduda. Eemale hoidmine on igapäevaseltki keeruline, kuid kui nad peavad koos minema viskitöösturite võistlusele, satub Abi paanikasse. Viietärnihotell, neli suurepärast päeva täis lõppematut viski degusteerimist, ning üks surmavalt lummav Šotlane - mis võiks küll valesti minna?


Ööl enne auhindade jagamist, kui kohalikud ja välismaised viskimeistrid on valmis üksteisele kõrri kargama, leitakse kaks kohtuniku salapärastel põhjustel surnuna. Mis algas kui täitunud-unistuste nominatsioon Abbey Gleni viskile, pöördub peagi õudusunenäoks Abile. Kui mõrtsukas on endiselt vabaduses, peab Abi oma uurimisvõimed taas välja otsima, et veel kellegi surma ära hoida - enne kui ta ise kompetentsist välja langeb.

Criminal Mystery, Cozy, Humor


“Surmav naps” on kolmas osa suurepärastest Abi Logani mõrvamüsteeriumitest.

Seekord siis läheb kogu Abbey Glani seltskond viskimeistrite kogunemisele, kus valitakse välja ka aasta parimad. See on esimene kord Abi jaoks ja tema pruulikojale ennustatakse ka paari auhinda. Seega läheb ta poodlema, et olla valmis naisi väärikalt esindama domineerivalt meeste seltskonnas, pakib oma terjeri, Liami autosse, ning neli päeva viskit ning spaad alaku.


Kuid esimesel õhtul astub saali veel üks naine, viskimeister, kes trumpab Abi üle pea kõiges, ning kõigele lisaks on ta olnud kaks aastat Abi onu juures praktikal ja sellel ajal oli tal Grantiga … miski.


Selle enesekindluse löögi trumpab üle hommikul kõrvalt toast leitud surnud kohtunik. Abi saab end taas kasulikuna tunda kui kohalik politseiuurija ta appi kutsub, ning samas ka kindlustada, et tema sõber ei ole surmaga kuidagi seotud. Ja siis, järgmisel hommikul, kui Abi veel eelmise õhtu viski maitsmise tagajärje peavaluga võitleb, leitakse järgmine kohtunik. Abi hakkab juba kahtlustama, et ta on neetud, sest sellest ajast kui ta pruulikoja sai, on surmad teda jälitanud.


Kui olete tähelepanelik lugeja ja ka kogenud kriminaalsete müsteeriumite lugeja, siis vaatamata sellele, et kahtlusaluseid on mitmeid ja põhjuseid ning võimalusi on igasuguseid, siis mõned asjad jäävad üleüldisest info üleküllusest meelde, ning need asjad viivadki selle lõpplahenduseni, millega autor meid üllatab.


Ja ära ei tohi unustada ka Liamit, sest kes teine lõbustaks kogunemise külalisi ning lugejat ootamatu jänese päästmisega jahikullide näidis jahil, või kekslemisega treenitud labradoride ees nagu turistid Londonis Beefeaterite ees. Aga ta on ju koer, kes joob viskit (NB! Koerad tegelikult ei joo viskit, see on neile lausa ohtlik, kuid raamatusse sobib viskit lakkuv terjer :)), seega on tema koht Abi kõrval ja ka väike mürgitus, ei vii teda rivist välja.


Mõnus muhekrimi, mis jagab infot viski kohta ja toimub suurepärasel Šotimaal, kuidas saaks see raamat mitte meeldida.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar