2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 7. juuni 2021

The Missing Sister

Raamat:
The Missing Sister (The Seven Sisters #7) by Lucinda Riley (2021)
Hinne: B
Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/55856750-the-missing-sister   

Kuus D’Apliés õde on kõik läbinud oma juurte otsimise teekonna, kuid üks küsimus on ikka vastamata: kes ja kus on seitsmes õde?


Neil on vaid üks vihje - pilt tähekujulisest smaragdiga sõrmusest. Kadunud õe otsingud viivad neid üle kogu maailma - Uus Meremaalt Kanadasse, Inglismaale, Prantsusmaale ning Iirimaale, sidudes neid kõiki ülesandega, mis teeks neist lõpuks täiusliku pere.


Otsingute käigus toovad nad tasapisi päevavalgele loo armastusest, tugevusest ja ohverdusest, mis said alguse pea sada aastat tagasi, kui noor julge neiu riskis kõigega, et muuta teda ümbritsevat maailma.

History, Drama, Romance


Haa, see seitsmes raamat algab täpselt samamoodi nagu kõik eelnevad kuus raamatut - Ma mäletan täpselt, kus ma olin kui mu isa suri. Ma nägin kuidas ta kokku kukkus. 

Ja kui te nüüd küsite, Mida? Kuidas?, siis - see pole see isa :). 


Et siis Uus Meremaa, noor Mary-Kate meenutab hetke, kui ta isa viinamarjapõõsaste vahel kokku kukkus. Nüüd on istanduses veel vaid Mary-Kate, sest vend on läinud praktikale istandusse Prantsusmaal ja ema on ette võtnud suure ringreisi mööda maailma.


Atlantises saavad Ally ja Mia kadunud õe kohta teada kolm asja - tema nimi on Mary, ta on hetkel Uus Meremaal ja tal on sõrmus, mille keskel on smaragd ja seda ümbritsevad tähekujuliselt seitse teemanti. CeCe on Uus Meremaale kõige lähemal seega saadetakse ta sinna, et leida Mary ja näha tema sõrmust. Kuid kõik polegi nii lihtne, muidu ei saaks ju sellest kaheksasada lehekülge kirjutada :). 


Otsingud liiguvadki ühelt mandrilt teisele ja otsingutest võtavad osa kõik õed, kasutades ära oma asukohta, et keegi neist ei peaks liiga kaugele minema. Kuid need otsingud hirmutavad Maryt, keda nad “jälitavad”, sest temal oma ajalugu “kadunud õega” ja enne kui tema pole oma hirme leevendanud ja tüdrukud talle oma kontaktiotsimise põhjust seletanud, mängivad nad kassi-hiire mängu.


Mary, kes on üle kolmekümne seitsme aasta taas Uus Meremaalt lahkunud, püüab välja selgitada, mis on saanud neist meestest, kes temast kolmkümmend seitse aasta tagasi Iirimaale maha jäid või ta sealt minema hirmutasid. Ja samuti loeb ta lõpuks päevikut, mis talle anti nelikümmend kuus aastat tagasi. Kuid see ei seleta ikkagi, miks ta kolmkümmend seitse aasta tagasi Iirimaalt tagasi vaatamata põgenes, ütlemata kellelegi oma suurest perest kuhu ja miks ta läheb.


Ja niiviisi ta siis alustabki Iirimaale tagasi jõudes, peale kolmekümmet seitset aasta, vanade tuttavate ja pereliikmete otsimist. Tasapisi leitakse kõik, selgitatakse korduvalt, miks ja kuhu Mary lahkus. Kõik on rõõmsad, infot tuleb üha juurde, vaaremad saavad ka oma loo ära rääkida ja õed saavad lõpuks sõrmust näha.


Kuid meil on ju kaks Maryt, ema ja tütar. Kumb on siis see kadunud õde, keda Pa Salt kuidagi ei leidnud ja kuidas tema on Pa Saltiga seotud?


Iseenesest põnev lugu, kuid mitte nii põnev, kui olid eelmised kuus raamatut ja seda lugu lugedes, ei hoidnud ma pidevalt Wikipediat käepärast. Ja seekord oli siin liigagi palju asju, mis mind tõsiselt ärritasid. Ilmselt on see imelik 2020 ka sellele raamatule oma jälje jätnud. Kuid üks asi on kindel, et selle asemel, et vastata eelmiste raamatute jooksul tekkinud küsimustele, tõstatab see raamat veelgi rohkem küsimusi, mis peaks kõik saama vastused kaheksandas, Pa Salti raamatus.


Hea, kuid mitte nii hea kui eelmised raamatud, vähemalt minu jaoks mitte.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar