2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

pühapäev, 31. märts 2024

Queen of Dreams

Raamat: Queen of Dreams (Bound to Fire and Steel #2) by Kit Rocha (2024) Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/201368138-queen-of-dreams 

Ash ootas kolm tuhat aastat, et leida kaaslast kes suudaks murda Reeturi ahelad. Ühe armsama asemel leidis ta Sachi ja Zanya - ürgvõimud, mis kehastavad endas loomist ja laastamist, taastündinud inimkehades. Nüüd on tagasi tulnud ka tema iidne vaenlane, ähvardades hävitada kõike, mida ta kalliks peab.


Pärast pimetavat avaldumist Zenaya lausa keeb maagiast ning rahutust energiast. Tema käsutuses on Lõputu Tühjus, mis võiks olla eelseisvas sõjas ohtlik relv. Selleks, et seda ohjata, peab ta leppima temas peituva pimedusega - kuid mineviku haavad hoiavad teda tagasi.

Sachi ootamatu side Unega üha süveneb, juhatades teda reaalsuse kardinate taha … ning Reeturi kindluse südamesse. Oma kallitest eemale kistuna, peab Sashi kasutusele võtma oma teadmised ja kavaluse, et ellu jääda Reeturi salakavalas õukonnas. Sest Reetur ei taha lihtsalt Sachit endale, ta ihaldab endale ka Sashis uinuvaid võimeid - ning plaanib need enda valdusesse saada.

Isegi kui see peaks tähendama maailma lõppu.

Magic, Romance, Fantasy


Kui te olete lugenud Kit Rocha raamatuid, siis te enam vähem teate, mis teid ees ootab. Seekord pole siis tegu mitte düstoopilise maailmaga, ega ka kosmosega vaid paranormaalse maailmaga, kus elavad maagid, libaloomad, draakonid ja kõik võimalikud maagilised ja fantastilised olendid. Kuid selle kõige keskmes on siiski armastus.


Kuna ma sarja esimest raamatu lugenud pole, siis võibolla jäid mulle mõned asjad segaseks, kuid samas antakse eelnenule piisavalt palju vihjeid, et võibolla jäid puudu vaid täpsemad kirjeldused, kuid üldpildi sain ikkagi.


Et siis kaugel, seitsme maa ja mere taga on riik, mille kuningas on lubanud läheduses elavale koletisele, et iga saja aasta tagant tuuakse talle kuningatütar ja tema kaitseb neid sellel ajal teiste koletiste eest. Kuid kuningas (nagu kuningad ikka) ei taha ohverdada oma tütart, seega leitakse orvud, kes kasvatatakse üles kuningakojas, üks printsessina ja teine mõrtsukana, kelle ülesandeks on koletis tappa sel hetkel, kui taas on vaja printsess üle anda. Kuid need tüdrukud, ei ole tavalised libaprintsess ja mõrtsukas. Nende üleandmisel toimub midagi erilist ja üksteise ning koletise kaitsmiseks avaldavad nad võimed, mida siiani on saladuses hoitud.

See teine raamat on siis sellest, kuidas tüdrukud oma uute võimetega katsetavad, kuidas nad õpivad üksteist armastajatena tundma, kuidas nad saavad üle hirmudest ja valmistuvad vastu võtma kõike mida nende võimetel neile pakkuda on.


Siin on põnevust ja särisevat armastust ja fantaasial pole piire. Alguses tundus mulle, nagu ma loeksin Millie Bobby Browni filmi “Damsel” täiskasvanute versiooni :), kuid see sarnasus on vaid pealiskaudne, Kit Rocha lugu läheb ikka palju sügavamale, kuid jah, algus on suht sarnane.

kolmapäev, 27. märts 2024

Wild Scottish Rose

Raamat: Wild Scottish Rose (The Enchanted Highlands #4) by Tricia O’Malley (2024) Hinne: C Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/180255081-wild-scottish-rose 

Kas roos ilma okasteta on vähem ilus?

Shona Scott kaevaks palju parema meelega oma aias, kui tegeleks pruutidega, kes hüsteeritsevad lilleseadete pärast. Tal on villand ja ta lõpetab pulmaseadete pakkumise ning asub taastama oma krundil olevat väikest majakest, et seda puhkajatele rentida. Kuna ta kalender on pulmadest vaba, saab Shona lõpuks ometi katsetada oma uusi oskusi. Eriti neid arusaamatuid.

Owen Willams on tulnud Šotimaale pulma, kuid pikendab oma reisi, kui ta sõber satub õnnetusse Loch Mirrenil. Owen on dokumentalist, seega läheb ta tõe otsingutel Loren Brae piirkonda, et teada saada järvega seotud saladused. Kui Owen bronnib endale Shona majakese, armub ta ootamatult sellesse kenasse aednikku, kuigi neiu hoiab end temast eemale.

Mida rohkem maagia Shona üle võimust võtab, seda enam peab ta Oweni eest Loren Brae saladusi kaitsma, isegi kui ta purustab sellega oma südame. 

Magic, Romance, Fantasy


Kuna see on sarja neljas raamat ja ma ei ole varasemaid lugenud, siis ma ei tea taustalugu, aga niipalju kui selles raamatus vihjeid eelnenule on, on vist sellekandi neiud (suguluses olevad neiud) kuidagi seotud millegi iidsega ja kuna nende eellased on tasapisi oma maise teekonna lõpetanud, siis nüüd peavad uued neiud rollid omaks võtma. 

Nagu aimatagi võite, on Shona võimed seotud taimedega ja kasvamisega. Ja kes siis veel võiks olla aianõia abiline kui mitte aiapäkapikk :), ja mitte lihtsalt päkapikk vaid väga ninakas päkapikk, kes treenib siilide armeed, kes vajadusel aianõiale appi tõttavad :). Raamatu koomiline pool tulebki aiapäkapiku, siilide ja Shona suhetest.

Aga see poleks ju armastuslugu, kui poleks Owenit,  äärmiselt uudishimuliku ja kõigist ülesõitvat ning seksikat mehejuurikat. Mingi lugu seal on selle järve ja järvel oleva saarega ja Owen ei saa ju muidu kui uurima hakata, kuigi talle öeldakse, et hoia eemale, ära torgi seal kus pole vaja torkida, aga Owen, peksab vastu oma karvast rinda ja …


Ja nii siis ongi, et Shona, florist, majakese üürile andja ja Owen, pulmakülaline ja rentnik, saavad suisa suurepäraselt läbi ja neile võiks terendada kuldne tulevik. Kuid Shona aianõid ja saladuse kaitsja ning Owen dokumentalist, ei tohiks teineteise ligidussegi sattuda. Või …


Aegajalt tõsiselt tüütu, aegajalt humoorikas, vahel harva seksikas, ning üleüldiselt muhe lugu armastusest ja maagiast.

kolmapäev, 20. märts 2024

Evelyn Hardcastle seitse surma


 Raamat: The Seven Deaths of Evelyn Hardcastle by Stuart Turton, tõlge Sash Uusjärv (2018) RR, A, Tänapäev
Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/53001275-evelyn-hardcastle-i-seitse-surma 

Blackheathi häärberis toimuval suurel maskiballil tapetakse peretütar Evelyn Hardcastle … ja see pole esimene kord. Ta on mõrvatud sadu kordi.

Noormees ärkab metsas, huultel karjatusena naise nimi, keda ta ei tunne. Hullem veel – tal pole aimugi, kes ta on ja kus ta viibib, või kuidas sinna sattus. Läheduses kriiskab põgenev naine, kõlab püstolipauk.

Häärberis luurib ringi halastamatu pussitaja, sadistlik lakei, kes naudib oma ohvrite hirmutamist. Aga tema ohvrid pole sugugi juhuslikud – see, keda lakei jahib, on Aiden Bishop.

Aiden on püütud lõksu kummalisse mõrvamüsteeriumisse, kannul halastamatu mõrtsukas ning mõistetud kordama ühte ja sama päeva aina uuesti, ainsaks ülesandeks lahendada Evelyn Hardcastle’i mõrv.

Kaheksa päeva. Kaheksa erinevat keha. Kolm konkurenti. Võimatu ülesanne.

Mystery,


Mõni raamat kohe on selline, mida peab lugema ilma, et oleks lugenud tagakaanelt tutvustavat teksti. Ja see raamat on selline. Sest siis saad koos peategelasega samm sammult, päev päevalt, iga uue tegelasega koos lahti harutada seda segast kuid põnevat lugu. 

Ilmselt püüab lugeja kogu esimese peatüki jooksul aru saada, mis toimub, kes on Evelyn, kus on Evelyn ja mis siin üleüldse toimub. Kuna esimene peatükk on pikkkk, siis nii mõnigi kannatamatum lugeja jätab loo juba siin pooleli. Kui aga kannatust jätkub … siis saab teile osaks suurepärane sõit ameeerika mägedes, mis vahepeal sõidavad läbi õudustemaja ning paar ringi mõnel järsemal lõbustuspargi atraktsioonil, ning sel hetkel kui te saate aru, et tegelikult pole küsimus mitte üldse Evelyni … vaid hoopis …, siis läheb lugu alles tegelikult huvitavaks. Ja imelikult kombel on selles kõiges abi ka raamatu ees olevast tubade paigutusest, kuigi see ei mängi loos üldsegi mitte tähtsat rolli, kuid …


Vahel on lihtsalt vaja sellist Twilite Zone stiilis lugu.

reede, 15. märts 2024

Varastatud unistuste juveliir

Raamat: The Jeweler of Stolen Dreams by M.J. Rose, tõlge Karin Suursalu (2023)  Sinisukk, RR, A Hinne: C Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/203724260-varastatud-unistuste-juveliir 

Tõsielul põhineva haarava loo keskmes on kaks naist eri ajastutest: juveliir Suzanne Belperron ning oksjonimaja pidaja Violine Duplessi. Sündmused käivituvad 1942. aasta Pariisis, kus peateemaks natsid ja nende kehtestatud reeglid olukorras, kus kedagi ei tohi usaldada. Ehtekunsti ajalukku oma jälje jätnud madame Belperron aitab koos paari usaldusväärse sõbraga paljudel peredel Ameerikasse põgeneda. Sageli peab ta selleks kasutama nutikaid ja omapäraseid võtteid, tihti ka enda ja oma lähedaste saatustega riskides. 1980. aastate New Yorgis leiab Prantsuse päritolu Violine paljude juveelide ja ehetega kohvri ning hakkab selle ja ehete päritolu uurima. Ühtlasi avastab ta uusi teadmisi oma eriliste võimetega suguvõsast. Suzanne’i ja Violine’i saatused põimuvad ootamatul moel ning lõpuks saab Violine teada, kust on pärit enamik ehteid salapärases kohvris.

History, Romance, Mystery


Kuigi selle raamatu tutvustuses pole seda öeldud, siis on see raamat siiski osa sarjast, nimelt “Daughters of La Lune” sarjast ja samas on ta ka seotud raamatuga “The Last Tiara”.  Miks ma nii väidan? Kohe seletan.

La Lune tütardel on kõigil kuskil nende kehal poolkuu kujuline sünnimärk … mõlema raamatu naispeategelasel on see sünnimärk ja Violine isegi teab oma vaaremade pärandist. Nii “Varastatud unistuste juveiiris” kui ka “Viimases tiaras” on keskseks teemaks viimase suure sõja ajal “kaduma” läinud ehted ning nende tagastamisega tegelev organisatsioon. Ning mõlemas raamatus on autor kasutanud reaalse juveliiri lugusid, andnud neile kirjandusliku vabadusega lihvi, kuid tõsielu on taustaks siiski.


Aga nüüd siis selle raamatu juurde.


Rosele omaselt toimub lugu kahes ajastus ja mõlemi ajastu kangelanna lugu on omamoodi kaasakiskuv algusest peale. Kui Suzanne oma ehteid loob, siis valid koos temaga kivisid (segi kui sinu ettekujutuse kivid võivad olla palju väiksemad, kui tema neid eelistas) ja Violinega koos loed kirju ja uurid ajalugu.

Kui Violine leiab kohvri salataskust ehted ja kirjad, liiguvad ta mõtted esialgu täiesti vales suunad ja kes saakski talle seda ette heita, sest ta ju ei tea tausta. Kuid mida enam tema ja ka lugeja saab teada, mis 1942. aastal Pariisis toimus, seda rohkem lugu hinge läheb.


Ja kui olete raamatu läbi saanud ja te pole veel sellel teemal piisavalt lugenud, võtke ette https://belperron.com/the-story/ ja saate sellest juveliirist tegeliku pildi. Ja siis võtke ette teised M.J. Rose raamatud :)

teisipäev, 12. märts 2024

A Death in Diamonds

Raamat: A Death in Diamonds (Her Majesty the Queen Investigates #4) by S.J. Bennett (2024) Hinne: B

Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/63297544-a-death-in-diamonds 

On aasta 1958 - noor kuninganna Elizabeth alles leiab oma teed läbi maailmas toimuva samas kui Ühinenud Kuningriigid kohanevad teadmisega, et nad pole enam impeerium, neil pole kohta sõjajärgses Euroopas ja nende sõprus Ameerikaga pole enam kindel.

Kui Elizabeth teeb oma maailma turneed, püüdes taas üles ehitada lõhutud sildu, annavad talle nõu “vuntsidega mehed” - nagu Philip neid kutsub - tema isa vanad õukondlased, kes ei pruugi alati tema huve silmas pidada. Üks neist püüabki teda saboteerida, selles on Elizabeth kindel.

Ning siis leitakse Chelseas kaks kohutavalt tapetud laipa, ja kuninganna lähedane kasutab teda küsimata end alibiks.

Kuninganna teab, et ta ei saa nende katsumustega üksi hakkama. Ta vajab abi kelleltki nutikalt, diskreetselt ja ustavalt, kelleltki, keda ta saab usaldada. Just siis kohtab ta endist Bletchley Parki koodimurdjat, Joan McGraw’i…

Mystery, History


S.J. Bennetti “Asja uurib tema Majesteet Kuninganna” sarja esimesed raamatud on kirjutatud käesoleval sajandil toimuvaks, kui Elizabeth on juba oma valitsemise ajal kõik näinud ning näeb kurikaelad läbi paremini kui kuritegusid uurima saadetud politsei. Kuid sarja neljas raamat, mis on kirjutatud juba peale Elizabethi lahkumist, läheb tagasi noore kuninganna aega.

Seekordne kuritegu on jõhker ja verine, kuid siin on ka mängus salaorganisatsioonid, mis on eksisteerinud juba sajandeid, seega on siin loomulikult onupojapoliitikat ja valesid vihjeid - väga põnev juhtum. Elizabeth ise on sellel ajal Londonist ära, kuid temani jõuavad vihjed, et hukunutega võib olla seotud tema abikaasa, seega asub ta ise asja kaugelt uurima, lastes enda esindajal vaikselt maad kuulata ja juhtumiga seotud isikuid uurida.

See on üks vägagi segane juhtum ja kui Elizabeth läbi oma käsilase poleks asja uurima hakanud, oleks asi vale lahenduse saanud. 

Selles loos on väga suurepäraselt seotud reaalne ajalugu ning väljamõeldud kuritegu, ning ajastule omane kultuur. Just see sõjajärgne aeg, kui kõik on veel mingil määral segane ja alles leitakse uut stabiilsust igapäevaelus, ning see sugude vaehline segadus, kui naised olid vahepeal olnud meeste ametites ning sunnitakse nüüd tagasi kodulooja rolli, kuigi nad on võimelised millekski palju enamaks.


Seda oli huvitav kuulata just selle pärast, et siin on koos nii põnev krimilugu kui ka huvitav ülevaade ajaloost.

pühapäev, 10. märts 2024

Rotisaar ja teisi lühijutte

Raamat:
Rotteøya og andre fortellinger by Jo Nesbø, tõlge Kadri Rood (2023) Varrak, RR, A Hinne: A

Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/141445946-rotisaar-ja-teisi-l-hijutte 

Selle raamatu viis lühijuttu kõnelevad tulevikust. Pandeemiajärgses USA-s ootab eliit pilvelõhkuja katusel evakueerimist, sel ajal kui tänavatel toimub kõigi sõda kõigi vastu. Kas keset valitsevat seadusetust on ruumi eetikal ja moraalil põhinevatele valikutele? Teadlane teeb avastuse, mis võib olla igavese elu võti, aga varsti tuleb tal ajaga võidu joosta, et jõuda mälestustemakulaatorini, mis tal oma avastuse unustada aitaks. Kaks sõpra on teel Pamplona pullijooksule, aga armuvad samasse tüdrukusse. Sündmused võtavad ootamatu pöörde ja varsti ei ole küsimus enam selles, kes nad on, vaid hoopis millal nad on. Noor elupõletaja on võlausaldajatega pahuksisse sattunud ning otsustab põgeneda Aafrikas maofarmi pidava isa juurde. Isa ja poeg pole kunagi lähedased olnud, aga surmavalt mürgiste madude keskel tulevad ilmsiks varjatud kavatsused. Avalik sektor on kahanenud olematuks ja elukorraldust määravad suurfirmadest moodustunud kartellid. Malehuvilisest psühholoog töötab kartellide palgamõrvarina ning omavahelises arveteõiendamises lähevad käiku kõige leidlikumad ja julmemad meetodid.

Thriller, Crime, Short Stories, 


Kas te olete näinud sarja Black Mirror?

No vot, kujutage nüüd ette, et Jo Nesbøle on antud võimalus kirjutada uute osade jaoks mõned lood ja ta teebki seda täiesti talle omasel, põnevust ja kõhedust pakkuval moel. Neid lugusid lugedes hakkab pilt täiega jooksma, ning kui need oleks Brittide tehtud Black Mirrori osad, võiks need olla ühed parimad.

Nesbø loodud peaaegu düstoopilises maailmas on tähtsal kohal tehisaru ja tehnika üleüldse. Samas ei ole inimsuhted kuhugi kadunud ja nagu ikka on inimesele kõige suurem oht teine inimene. 

Kui te pole veel Nesbø raamatuid lugenud, siis see oleks väga hea raamat alustuseks. 

esmaspäev, 4. märts 2024

Fable

Raamat: Fable (The World of the Narrows #1) by Adrienne Young (2020)  Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/44012880-fable  

Seitsmeteistaastane Fable, Narrowsi kõige kuulsama kaupmehe tütar, on merd alati oma koduks pidanud. Sellest on neli aastat kui ta nägi oma ema uppumas julmas tormis. Järgmisel päeval jättis ta isa ta maha saarele, mis oli kurikuulus oma kurjategijatest elanike ning vähese toidu poolest. Et ellu jääda, pidi Fable hoidma omaette, õppima kahtlustama kõiki ning toetuma neile oskustele, mida ta ema oli talle õpetanud. Ainus asi, mis aitas tal edasi minna, oli ta eesmärk, saada saarelt minema, leida isa, ning nõuda talt kohta tema laeval. Selle eesmärgi saavutamiseks, sebib ta endale noore, Westi nimelise kaupmehe abiks, et noormees viiks ta üle ookeani Narrowsisse ja tema isa juurde.

Kuid Fable isa vaenlased ning kauplemise ohtlikkus on mitmekordistunud sellest ajast saati kui tüdruk oma isa viimati nägi, ning peagi saab ta ka teada, et West pole päris see, kelles ta teda pidas. Üheskoos peavad nad hakkama saama palju rohkemaga kui ohtlikud tormid, mis ähvardavad Narrowsit.

Fantasy, YA, Romance, Pirates, Fiction


Selle sarja raamatud ootavad juba ammu mu lugemisnimekirjas, seega oli aeg alustada.

Fable, õbluke tüdruk (esmapilgul) on suutnud neli aastat elus püsida saarel, kus varastatakse kõike, mis pole maa külge naelutatud (ka need asjad pole alati vargakindlad) ning toit on see, mille nimel peavad kõik võitlema. Fablel on oskusi, mis annavad talle toidu ja elukoha muretsemises mõningad eelised, kuid samas seavad ta ka ohtu, sest sedasi on ta sattunud ahnete inimeste huviorbiiti. Kuid tal on vaja koguda mammonat, et kinni maksta kapten, kes viiks ta saarelt minema. Ning just siis, kui tal on jäänud üks päev, enne kapteni saabumist, tuua merest üles need viimased kivid, mis aitaksid tal saarelt pääseda, jääb ta silma neile, kellele ei peaks silma jääma.

Kuid Fablel on kiired jalad ja mingil arusaamatul põhjusel ei viska West teda kohe üle parda (kuigi kogu ta meeskond seda soovib) ja nii saab Fable teekonna esimene osa alguse.

West on noor kapten (endine piraat), kellel on viimased neli aastat olnud väga tulus töö, mille täitmise käigus on ta ka oma äri saanud teha ning tema heidikutest meeskond on koos temaga nende ühise eesmärgi nimel rüganud. Kuid see tüdruk, ta ajab kõik segamini. Kuid ta ei saa teda üle parda visata, sest selle tulemus oleks palju hullem.

Jõudnud eesmärgini, kuulsasse kaubanduslinna Narrows, ei lähe asjad sugugi nii nagu loodetud. Kuid võibolla on isegi parem, et kõik pea peale pöörati, kui vaid nende elu selle pärast ohtu poleks sattunud. Kuid nad on ettevõtlikud noored inimesed, kes leiavad uued võimalused välja pääseda pealtnäha võimatust olukorrast.


See on piradilugu ja samas nagu pole ka, see on täiskasvanuks saamise lugu, kuid mitte ainult, see on end isale tõestamise lugu, kuid samas palju enamat. Kui need kolm asja kokku panna, omavahel ära segada, lisada kuhjaga sõpruse tugevaid sidemeid, algava armastusloo sära, põnevad iidsed müüdid, mis tõeks osutuvad, palju põgenemist ja uskumatuid tehnilisi imemasinaid ja saategi selle raamatu. Seda on huvitav lugeda. Tõsi, vahel on tüütu, kui liialt kauaks ühele teemale kinni jäädakse, kuid põnev on ikkagi.

laupäev, 2. märts 2024

Lottie Brooksi täiega jube koolireis

Raamat: Lottie Brooks’s Totally Disastrous School Trip

by Katie Kirby, tõlge Hels Kure (2024) ER, RR, A Hinne: B+

Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/209020756-lottie-brooksi-t-iega-jube-koolireis   

Lottie seiklused koguvad aina hoogu!


Suvepuhkus on läbi saanud ja Lottiet ootab ees mitmepäevane koolireis. Ehkki tüdruk on sellepärast elevil, pelgab ta ka, kuidas tulla toime koduigatsusega. Suhtlus Ilusa Prantsuse Poisiga ei kulge päris nii, nagu Lottie arvanud oli, ja pealekauba lööb see kiilu tema sõprusse Danieliga. Lottie kogeb nii kiusamist kui ka sõprade tuge ning õpib enda ja teiste eest välja astuma. Veel peab tüdruk maha esimese tõelise peo, üritab pääseda jalgpallitiimi, maadleb matemaatika ja ka armukadedusega, saab enda nahal tunda koduse juustevärvimise võlusid, püüab koos sõpradega tõestada, et nende kamp on parim, ning kogemata saab temast suisa legend. Muide, kas teie teadsite, kui raske on välja vihastada siili?!

Children, Humor, Adventure


Suvi ja Prantsusmaa reis ning esialgsed armumised on möödas, ning käes on viies klass. Ikkagi viies juba, mitte enam neljas, kõige noorem selles koolis. Ja sellel aastal ootab neid esimene koolireis. Ning klassis on ka uusi õpilasi. Ning Lottie poleks Lottie, kui kõigega korraga tegelemisel midagi valesti ei läheks. Mitte et tal ja lugejal seda lugedes lõbus poleks, kuid … noh jah, eks te isegi oma lapsepõlvest teate, et kui midagi valesti läks, siis tundus see maailma lõpuna. Kuid maailma lõpp ei saabu kui sul on sõbrad, kes siinsamas võivad sind alandada kuidas jaksavad, kuid kui keegi teine sind märklauaks võtab, siis hoidku nad end selle õilsa viha eest, mis nende poole teele saadetakse.

Lottie lood on ühtepidi mõnus humoorikas lugemine, ning teisalt on selles ka palju kasulikke terakesi, mille abi saavad noored lugejad oma elu kergemaks teha või neid teades oskavad nad raskest olukorrast paremini välja tulla.

Täiskasvanutele mõnus meenutus, noortele tegelane, kellega nad saavad igal juhul samastuda.

reede, 1. märts 2024

When Grumpy Met Sunshine

Raamat: When Grumpy Met Sunshine by Charlotte Stein (2024) Hinne: C Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/199472746-when-grumpy-met-sunshine  

Kui torisev endine ameerika jalgpalli mängija Alfie Harding on andnud loa oma memuaaride avaldamiseks, teab ta juba ette, et tema ise neid ei kirjuta. Talle on vastumeelt kasvõi kõige väiksema fakti avaldamine, ta on allergiline emotsioonidele ning ei suuda ettegi kujutada, et ta ridagi paberile suudaks panna. 

Ja seega ilmub pilti kurvikas, rõõmsameelne, tõsiselt nunnu variautor Mabel Willicker, kes teab täpselt kuidas päiksepaistega ja ninakusega iga väiksemgi fakt Alfielt kätte saada. Nende sõnavahetused ja nääklused aitavad neil Alfie elulugu kirjutada ja nad on surmkindlad, et nad ei leia kunagi ühist pinda.

Kuid kui nende koostööd nähakse kui algavat romantsi, peavad nad teesklema avalikkuse ees, et täita nende soovi saada infot selle Tuhkatriinu loo kohta. Või vähemalt neile tundub, et nad teesklevad - kuni iga aeglane samm selles võlts suhtes viib neid lähemale sädemete sajule, mida nad kontrollida ei suuda. Nüüd peavad nad ise endale selgeks tegema, kas see särisev keemia on vaid show pärast? Või on see miski nii tõelist, ett see võib neid viia tegelikult ka õnneliku lõpuni?

Romance, Humor, Sports, Audiobook


When Grumpy Met Sunshine on selline tüüpiline torisev-mees-kohtab-rõõmurull-neiut lugu, kus esialgu ei taha mees oma kestast välja tulla, kuid neiu meelitab ja utsitab ning ühtäkki pole mees mitte ainult kestast väljas vaid ta on sealt väljas koos oma ülimalt seksika kehaga ja igasuguste uskumatute liigutustega, ning niidab neiu jalust.

Kui esialgne eufooria on möödas, tulevad kahtlustused mõlemalt osaliselt - kas ta teeb seda kõike selleks, et minult raamat jaoks igat isikliku hetke kätte saada/kas ta teeb seda selle pärast, et tal on minust hale, sest vaadake vaid mind ja vaadake teda, kuidas ma saan talle tegelikult ka meeldida. Ega kaasa ei aita ka nende kirjutamismullist väljaspool olevad inimesed, kes on kas kadedad või saavad asjadest valesti aru või on lihtsalt pahatahtlikud. Kuid see on üks selline korralik romantiline lugu, millel peab olema ka ilus lõpp.

Mõnus kuulamine ilusate ilmadega.