2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

pühapäev, 31. märts 2024

Queen of Dreams

Raamat: Queen of Dreams (Bound to Fire and Steel #2) by Kit Rocha (2024) Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/201368138-queen-of-dreams 

Ash ootas kolm tuhat aastat, et leida kaaslast kes suudaks murda Reeturi ahelad. Ühe armsama asemel leidis ta Sachi ja Zanya - ürgvõimud, mis kehastavad endas loomist ja laastamist, taastündinud inimkehades. Nüüd on tagasi tulnud ka tema iidne vaenlane, ähvardades hävitada kõike, mida ta kalliks peab.


Pärast pimetavat avaldumist Zenaya lausa keeb maagiast ning rahutust energiast. Tema käsutuses on Lõputu Tühjus, mis võiks olla eelseisvas sõjas ohtlik relv. Selleks, et seda ohjata, peab ta leppima temas peituva pimedusega - kuid mineviku haavad hoiavad teda tagasi.

Sachi ootamatu side Unega üha süveneb, juhatades teda reaalsuse kardinate taha … ning Reeturi kindluse südamesse. Oma kallitest eemale kistuna, peab Sashi kasutusele võtma oma teadmised ja kavaluse, et ellu jääda Reeturi salakavalas õukonnas. Sest Reetur ei taha lihtsalt Sachit endale, ta ihaldab endale ka Sashis uinuvaid võimeid - ning plaanib need enda valdusesse saada.

Isegi kui see peaks tähendama maailma lõppu.

Magic, Romance, Fantasy


Kui te olete lugenud Kit Rocha raamatuid, siis te enam vähem teate, mis teid ees ootab. Seekord pole siis tegu mitte düstoopilise maailmaga, ega ka kosmosega vaid paranormaalse maailmaga, kus elavad maagid, libaloomad, draakonid ja kõik võimalikud maagilised ja fantastilised olendid. Kuid selle kõige keskmes on siiski armastus.


Kuna ma sarja esimest raamatu lugenud pole, siis võibolla jäid mulle mõned asjad segaseks, kuid samas antakse eelnenule piisavalt palju vihjeid, et võibolla jäid puudu vaid täpsemad kirjeldused, kuid üldpildi sain ikkagi.


Et siis kaugel, seitsme maa ja mere taga on riik, mille kuningas on lubanud läheduses elavale koletisele, et iga saja aasta tagant tuuakse talle kuningatütar ja tema kaitseb neid sellel ajal teiste koletiste eest. Kuid kuningas (nagu kuningad ikka) ei taha ohverdada oma tütart, seega leitakse orvud, kes kasvatatakse üles kuningakojas, üks printsessina ja teine mõrtsukana, kelle ülesandeks on koletis tappa sel hetkel, kui taas on vaja printsess üle anda. Kuid need tüdrukud, ei ole tavalised libaprintsess ja mõrtsukas. Nende üleandmisel toimub midagi erilist ja üksteise ning koletise kaitsmiseks avaldavad nad võimed, mida siiani on saladuses hoitud.

See teine raamat on siis sellest, kuidas tüdrukud oma uute võimetega katsetavad, kuidas nad õpivad üksteist armastajatena tundma, kuidas nad saavad üle hirmudest ja valmistuvad vastu võtma kõike mida nende võimetel neile pakkuda on.


Siin on põnevust ja särisevat armastust ja fantaasial pole piire. Alguses tundus mulle, nagu ma loeksin Millie Bobby Browni filmi “Damsel” täiskasvanute versiooni :), kuid see sarnasus on vaid pealiskaudne, Kit Rocha lugu läheb ikka palju sügavamale, kuid jah, algus on suht sarnane.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar