2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

kolmapäev, 27. märts 2024

Wild Scottish Rose

Raamat: Wild Scottish Rose (The Enchanted Highlands #4) by Tricia O’Malley (2024) Hinne: C Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/180255081-wild-scottish-rose 

Kas roos ilma okasteta on vähem ilus?

Shona Scott kaevaks palju parema meelega oma aias, kui tegeleks pruutidega, kes hüsteeritsevad lilleseadete pärast. Tal on villand ja ta lõpetab pulmaseadete pakkumise ning asub taastama oma krundil olevat väikest majakest, et seda puhkajatele rentida. Kuna ta kalender on pulmadest vaba, saab Shona lõpuks ometi katsetada oma uusi oskusi. Eriti neid arusaamatuid.

Owen Willams on tulnud Šotimaale pulma, kuid pikendab oma reisi, kui ta sõber satub õnnetusse Loch Mirrenil. Owen on dokumentalist, seega läheb ta tõe otsingutel Loren Brae piirkonda, et teada saada järvega seotud saladused. Kui Owen bronnib endale Shona majakese, armub ta ootamatult sellesse kenasse aednikku, kuigi neiu hoiab end temast eemale.

Mida rohkem maagia Shona üle võimust võtab, seda enam peab ta Oweni eest Loren Brae saladusi kaitsma, isegi kui ta purustab sellega oma südame. 

Magic, Romance, Fantasy


Kuna see on sarja neljas raamat ja ma ei ole varasemaid lugenud, siis ma ei tea taustalugu, aga niipalju kui selles raamatus vihjeid eelnenule on, on vist sellekandi neiud (suguluses olevad neiud) kuidagi seotud millegi iidsega ja kuna nende eellased on tasapisi oma maise teekonna lõpetanud, siis nüüd peavad uued neiud rollid omaks võtma. 

Nagu aimatagi võite, on Shona võimed seotud taimedega ja kasvamisega. Ja kes siis veel võiks olla aianõia abiline kui mitte aiapäkapikk :), ja mitte lihtsalt päkapikk vaid väga ninakas päkapikk, kes treenib siilide armeed, kes vajadusel aianõiale appi tõttavad :). Raamatu koomiline pool tulebki aiapäkapiku, siilide ja Shona suhetest.

Aga see poleks ju armastuslugu, kui poleks Owenit,  äärmiselt uudishimuliku ja kõigist ülesõitvat ning seksikat mehejuurikat. Mingi lugu seal on selle järve ja järvel oleva saarega ja Owen ei saa ju muidu kui uurima hakata, kuigi talle öeldakse, et hoia eemale, ära torgi seal kus pole vaja torkida, aga Owen, peksab vastu oma karvast rinda ja …


Ja nii siis ongi, et Shona, florist, majakese üürile andja ja Owen, pulmakülaline ja rentnik, saavad suisa suurepäraselt läbi ja neile võiks terendada kuldne tulevik. Kuid Shona aianõid ja saladuse kaitsja ning Owen dokumentalist, ei tohiks teineteise ligidussegi sattuda. Või …


Aegajalt tõsiselt tüütu, aegajalt humoorikas, vahel harva seksikas, ning üleüldiselt muhe lugu armastusest ja maagiast.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar