2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

kolmapäev, 20. märts 2024

Evelyn Hardcastle seitse surma


 Raamat: The Seven Deaths of Evelyn Hardcastle by Stuart Turton, tõlge Sash Uusjärv (2018) RR, A, Tänapäev
Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/53001275-evelyn-hardcastle-i-seitse-surma 

Blackheathi häärberis toimuval suurel maskiballil tapetakse peretütar Evelyn Hardcastle … ja see pole esimene kord. Ta on mõrvatud sadu kordi.

Noormees ärkab metsas, huultel karjatusena naise nimi, keda ta ei tunne. Hullem veel – tal pole aimugi, kes ta on ja kus ta viibib, või kuidas sinna sattus. Läheduses kriiskab põgenev naine, kõlab püstolipauk.

Häärberis luurib ringi halastamatu pussitaja, sadistlik lakei, kes naudib oma ohvrite hirmutamist. Aga tema ohvrid pole sugugi juhuslikud – see, keda lakei jahib, on Aiden Bishop.

Aiden on püütud lõksu kummalisse mõrvamüsteeriumisse, kannul halastamatu mõrtsukas ning mõistetud kordama ühte ja sama päeva aina uuesti, ainsaks ülesandeks lahendada Evelyn Hardcastle’i mõrv.

Kaheksa päeva. Kaheksa erinevat keha. Kolm konkurenti. Võimatu ülesanne.

Mystery,


Mõni raamat kohe on selline, mida peab lugema ilma, et oleks lugenud tagakaanelt tutvustavat teksti. Ja see raamat on selline. Sest siis saad koos peategelasega samm sammult, päev päevalt, iga uue tegelasega koos lahti harutada seda segast kuid põnevat lugu. 

Ilmselt püüab lugeja kogu esimese peatüki jooksul aru saada, mis toimub, kes on Evelyn, kus on Evelyn ja mis siin üleüldse toimub. Kuna esimene peatükk on pikkkk, siis nii mõnigi kannatamatum lugeja jätab loo juba siin pooleli. Kui aga kannatust jätkub … siis saab teile osaks suurepärane sõit ameeerika mägedes, mis vahepeal sõidavad läbi õudustemaja ning paar ringi mõnel järsemal lõbustuspargi atraktsioonil, ning sel hetkel kui te saate aru, et tegelikult pole küsimus mitte üldse Evelyni … vaid hoopis …, siis läheb lugu alles tegelikult huvitavaks. Ja imelikult kombel on selles kõiges abi ka raamatu ees olevast tubade paigutusest, kuigi see ei mängi loos üldsegi mitte tähtsat rolli, kuid …


Vahel on lihtsalt vaja sellist Twilite Zone stiilis lugu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar