2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

laupäev, 2. märts 2024

Lottie Brooksi täiega jube koolireis

Raamat: Lottie Brooks’s Totally Disastrous School Trip

by Katie Kirby, tõlge Hels Kure (2024) ER, RR, A Hinne: B+

Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/209020756-lottie-brooksi-t-iega-jube-koolireis   

Lottie seiklused koguvad aina hoogu!


Suvepuhkus on läbi saanud ja Lottiet ootab ees mitmepäevane koolireis. Ehkki tüdruk on sellepärast elevil, pelgab ta ka, kuidas tulla toime koduigatsusega. Suhtlus Ilusa Prantsuse Poisiga ei kulge päris nii, nagu Lottie arvanud oli, ja pealekauba lööb see kiilu tema sõprusse Danieliga. Lottie kogeb nii kiusamist kui ka sõprade tuge ning õpib enda ja teiste eest välja astuma. Veel peab tüdruk maha esimese tõelise peo, üritab pääseda jalgpallitiimi, maadleb matemaatika ja ka armukadedusega, saab enda nahal tunda koduse juustevärvimise võlusid, püüab koos sõpradega tõestada, et nende kamp on parim, ning kogemata saab temast suisa legend. Muide, kas teie teadsite, kui raske on välja vihastada siili?!

Children, Humor, Adventure


Suvi ja Prantsusmaa reis ning esialgsed armumised on möödas, ning käes on viies klass. Ikkagi viies juba, mitte enam neljas, kõige noorem selles koolis. Ja sellel aastal ootab neid esimene koolireis. Ning klassis on ka uusi õpilasi. Ning Lottie poleks Lottie, kui kõigega korraga tegelemisel midagi valesti ei läheks. Mitte et tal ja lugejal seda lugedes lõbus poleks, kuid … noh jah, eks te isegi oma lapsepõlvest teate, et kui midagi valesti läks, siis tundus see maailma lõpuna. Kuid maailma lõpp ei saabu kui sul on sõbrad, kes siinsamas võivad sind alandada kuidas jaksavad, kuid kui keegi teine sind märklauaks võtab, siis hoidku nad end selle õilsa viha eest, mis nende poole teele saadetakse.

Lottie lood on ühtepidi mõnus humoorikas lugemine, ning teisalt on selles ka palju kasulikke terakesi, mille abi saavad noored lugejad oma elu kergemaks teha või neid teades oskavad nad raskest olukorrast paremini välja tulla.

Täiskasvanutele mõnus meenutus, noortele tegelane, kellega nad saavad igal juhul samastuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar