2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 12. märts 2024

A Death in Diamonds

Raamat: A Death in Diamonds (Her Majesty the Queen Investigates #4) by S.J. Bennett (2024) Hinne: B

Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/63297544-a-death-in-diamonds 

On aasta 1958 - noor kuninganna Elizabeth alles leiab oma teed läbi maailmas toimuva samas kui Ühinenud Kuningriigid kohanevad teadmisega, et nad pole enam impeerium, neil pole kohta sõjajärgses Euroopas ja nende sõprus Ameerikaga pole enam kindel.

Kui Elizabeth teeb oma maailma turneed, püüdes taas üles ehitada lõhutud sildu, annavad talle nõu “vuntsidega mehed” - nagu Philip neid kutsub - tema isa vanad õukondlased, kes ei pruugi alati tema huve silmas pidada. Üks neist püüabki teda saboteerida, selles on Elizabeth kindel.

Ning siis leitakse Chelseas kaks kohutavalt tapetud laipa, ja kuninganna lähedane kasutab teda küsimata end alibiks.

Kuninganna teab, et ta ei saa nende katsumustega üksi hakkama. Ta vajab abi kelleltki nutikalt, diskreetselt ja ustavalt, kelleltki, keda ta saab usaldada. Just siis kohtab ta endist Bletchley Parki koodimurdjat, Joan McGraw’i…

Mystery, History


S.J. Bennetti “Asja uurib tema Majesteet Kuninganna” sarja esimesed raamatud on kirjutatud käesoleval sajandil toimuvaks, kui Elizabeth on juba oma valitsemise ajal kõik näinud ning näeb kurikaelad läbi paremini kui kuritegusid uurima saadetud politsei. Kuid sarja neljas raamat, mis on kirjutatud juba peale Elizabethi lahkumist, läheb tagasi noore kuninganna aega.

Seekordne kuritegu on jõhker ja verine, kuid siin on ka mängus salaorganisatsioonid, mis on eksisteerinud juba sajandeid, seega on siin loomulikult onupojapoliitikat ja valesid vihjeid - väga põnev juhtum. Elizabeth ise on sellel ajal Londonist ära, kuid temani jõuavad vihjed, et hukunutega võib olla seotud tema abikaasa, seega asub ta ise asja kaugelt uurima, lastes enda esindajal vaikselt maad kuulata ja juhtumiga seotud isikuid uurida.

See on üks vägagi segane juhtum ja kui Elizabeth läbi oma käsilase poleks asja uurima hakanud, oleks asi vale lahenduse saanud. 

Selles loos on väga suurepäraselt seotud reaalne ajalugu ning väljamõeldud kuritegu, ning ajastule omane kultuur. Just see sõjajärgne aeg, kui kõik on veel mingil määral segane ja alles leitakse uut stabiilsust igapäevaelus, ning see sugude vaehline segadus, kui naised olid vahepeal olnud meeste ametites ning sunnitakse nüüd tagasi kodulooja rolli, kuigi nad on võimelised millekski palju enamaks.


Seda oli huvitav kuulata just selle pärast, et siin on koos nii põnev krimilugu kui ka huvitav ülevaade ajaloost.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar