2024

2024

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It

kolmapäev, 7. august 2013

City of Bones

Raamat: City of Bones (The Mortal Instruments #1) by Cassandra Clare (2007)
Hinne: C
Kui viieteistaastane Clary Fray läheb Pandemoniumi nimelisse klubisse New Yorgis pidutsema, ei oskaks ta ilmaski arvata, et näeb seal pealt mõrva – ja eriti mitte veel mõrva, mida sooritavad kolm teismelist, kes on kaetud imelike tätoveeringutega ning kasutavad imelike relvi. Ning siis haihtub mõrvatu keha. Pole ju mõtet kutsuda politseid, kui mõrvarid on neile nähtamatud, ning nende tegudest pole maha jäänud ühtegi tõendit – isegi mitte ühtegi veretilka – et tõestada et poiss tapeti. Või kas ta ikka oli poiss?

See oli Clary esimene kohtumine Shadowhunteritega, sõdalastega kelle põhieesmärk on maailma puhastada deemonitest. See on ka tema esimene kohtumine Jace’ga, Shadowhunteriga, kes näeb välja kui ingel kuid käitub kui jobu. Järgmise kahekümne nelja tunni jooksul tõmmatakse Clary Jace maailma vägagi julmalt. Clary ema kaob ja teda ennast ründab deemon. Kuid miks peaks deemonid olema huvitatud tavalistest inimestest nagu Clary ja tema ema? Ning miks Clary järsku Näeb? Shadowhunterid sooviks teada …
Romance, Paranormal

Et siis enne kui film kinodesse jõuab tuli nagu ikka raamat läbi lugeda. OK, mida siis öelda? Mida see raamat mulle meenutas – Harry Potteri sarja, Morganville Vampiiride sarja, Tähesõdade vanemaid filme :).

Et siis nagu ikka, on tegu teismelistega, kes on valmis kogu maailmaga võitlema selle nimel, mida nemad õigeks peavad, kuid teevad samas piisavalt absurdseid vigu, mida täiskasvanud oskaks vältida, kuna nemad mõtlevad enne kui tegutsevad.

Raamat on täis armastust, armukolmnurki, vihkamist – üksteise ja inimkonna vihkamist – paranormaalseid elukaid ja nähtamatuid maailmu – kuigi kuna tegevus toimub enamasti New Yorgis, siis nad vist ei peakski olema nähtamatud, kuna miski ei tunduks seal linnas ju imelik ;).

Lisaks tavapärasele teismeliste ängistusele, romantikale, võitlustele ja otsatule täiskasvanute poolsele valetamisele on raamatus ka piisavalt palju üllatusi, mis hoiavad lugejat raamatu juures ja tekitavad huvi lugeda ka järgmist raamatut.


Filmini on jäänud veel kaks nädalat. Kas see saab ka olema üks EVL film nagu seda oli Beautiful Creatures film? Eks saab näha, kuid karta on.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar