2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

kolmapäev, 7. jaanuar 2015

A Furious Muse, The Sacrifice



Raamat: A Furious Muse, The Sacrifice (The Golden Key Legacy #1-2) by A.J. Nuest (2014)
Hinne: C

A Furious Muse
Sünnist saati on printsess Faedrah Austiere teadnud oma kohta nende kuningriigis. Ta on ainus pärija segaverelisele mustlaskuningale ning ettekuulutatud valgele kuningannale, teda kaitstakse kõige eest, ta elab elevandiluust lossis, ning teda treenitakse kõigis sõjapidamise kuntsides. Kuid siiski, ei teadmine, et temast saab kunagi kuninganna, ega ka tema kuningriiki ähvardav must reostus, ei suuda teda eemale hoida tema vanemate magamistoas oleva iidse seinakapi maagilisest tõmbest. Ning seega tulebki tal varastada kuldne võti, ning hüpata läbi aja, et astuda vastu sellele tumedale kujule, kes kummitab teda tema unenägudes.

Üks nägu. Ühe väljakutsuva ning järjekindla naise kujutis on Rhys McEleodi vaimusilmas püsinud sellst ajast saati kui ta oli piisavalt vana, et selle naise ahvatlevad vormid lõuendile kanda. Kuid see päev, kui ta astub tänavalt tema ellu – uskumatult seksikas, ning valmis võitluseks – pole ta päris kindel, et see on ikka see sama naine, keda ta on lapsepõlvest saati ette kujutanud. Seda siis seniks, kuni ta silmab naise kaela ümber olevat kuldset võtit – see on asi, mida ta kunagi täielikult oma piltidel näidanud pole.

Nüüd tuleb tal vaid tõestada sellele imeilusale muusale, et ta pole vaenlane. Seda just juhul, kui see salapärane Faedrah Austiere temast tõtt teada ei saa, sest siis ei saa ta seda naist kunagi oma voodisse – ainukesse kohta, kus Faredrah Rhysi meelest kuulub.

The Sacrifice
Sellest hetkest saati, kui Faedrah Austiere lõuendilt tema ellu astus, on Rhys McEleodi elu peapeale pööratud. Mitte ainult Feadrahi lugu ei kõla kui Vendade Grimmide muinasjutud, vaid ka teda kujutatakse seal lugudes kui paharit. Ning nagu sellest veel ei piisaks, selgub veel, et Faredrah onude korteris oleva vana riidekapi peegel on väidetalvalt uks teise maailma. Sellest hetkest saati, kui väidetavalt see tee taas avanes, tundub miski temas … imelik olevat. Kui see mida ta muusa räägib on tõsi, siis ootab neid tulevikus suur lahing, kuid Rhys ei ole siiski valmis teda käest laskma. Mitte miski pole talle tähtsam kui Faedrahi kaitsmine, isegi siis kui neiu vanemad temaga leppida ei taha.

Kuigi printsess Faedrah mõistab, et tema ja Rhysi saatused on seotud rohkemaga kui vaid kuldse võtmega, on siiski tähtis, et Rhysi tegelik identiteet oleks salajas hoitud. Kui Rhysi päritolu peaks kuidagi tema kuningriigis teadlikuks saama, oleks kogu nende püüd Austiere kuningriigi elanikkonda päästa, mõttetu. Nende ainus võimalus tõestada Rhysi lojaalsust on varastada see kaart, mis aitaks leida tumeda võluri asukohta Kristall Koopas. Kuid Faedrahi plaan ähvardab tema armsamat rohkema kui lihtsalt kuningriigi poolse süüdistusega ning selleks, et pääseda kurja küüsist, peavad nad koos Rhysiga astuma sammu, mida ta ettegi kujutada ei osanud.
Time Travel, Romance, Erotic, Paranormal

Eelmisel aastal lugesin ma Kuldse võtme kroonikaid, mis koosneb ka neljast osast. Seekord on siis tegu selle raamatu järjega, kus peaosas on Rowena ja Caedmoni tütar Faedrah.

Tüdruk on kakskümmend, teda treenitakse sama heaks võitlejaks, kui ta ema ning ta näeb õudusunenägusid mingist nõiast ja pikast mitmete ustega koridorist (minu ettekujutuses on ta blond Lara Croft). Loomulikult teab ta kapist ja peeglist ja võtmest, see on ju nende pere folkloor ja talle on seda lapsepõlvest saati unejutuna räägitud, kuid ta ei tea, miks miski teda vääramatult nende asjade poole tõmbab. Kui ta siis lõpuks räägib oma vanematele oma õudusunenägudest ja saab teada, mis teda kapi poole tõmbab, avabki ta mineviku ja tänapäeva vahelise loori ning läheb tuleviku.

Tulevikus kohtub ta kunstnikuga, kes on temast vägagi elutruu pildi maalinud. Esialgu on ta noormehega väga kuri, kuid samas ei suuda ta kuidagi temast eemale hoida. Seega veedavadki nad aega koos.

Rhys on Faedrahi näinud oma vaimusilmas sellest ajast saati kui oli kaheksa, ning on teda alati joonistanus. See tüdruk on nii ta kinnisidee kui ka muusa. Kui ta näeb teda elusana enda ees, kaotab ta võime mõelda oma suure ajuga, seega laseb ta oma väiksel ajul end juhtida, kuni ta avastab, et tüdruk on veel neitsi, seega tõmbab ta natuke tagasi, ning nad veedavad aega rääkides ja üksteist tundma õppides.

Faedrah püüab mõista, mis on see miski, mis teda Rhysi poole tõmbab, ning kuidas see kõik on seotud selle tumeda võluriga … kuni nad kohtuvad Rhysi isa Leoga.

Teise raamatu algus ongi selle suure šoki järelkaja, seejärel saab Rhysi väike aju siiski selle millest ta on algusest saati soigunud ja Faedrah räägib Rhysile pea kõik ära. Järgneb natuke maavärinat, tulevaste sugulastega kohtumine (mõlemilt poolt :)), natuke minevikus ringi sobramist ning üsnagi õõvastava skeemi leidmist ning veel natuke armatsemist vastu seina, voodis … ning siis kohtutakse taas Rhysi isa Leoga ning me noored kangelased mitte ei põgene tema eest, vaid seisavad kui kipskujud või siis liiguvad talle veelgi lähemale ja seega …

Selle osa lõpus tekkis taas see ajarännaku tüüp küsimus – kui nad nüüd lähevad tagasi minevikku ning leiavad otsitava, ning hävitavad selle, siis nad muudavad ju ka tulevikku, seega ei jõua nad tagasi kunagi sellesse hetke kus nad praegu on, sest kaob ära põhjus, miks nad peaksid siin olema ja kaob ka võimalus, et Rhys üldse eksisteerida saaks, seega ….

Kui ma lugesin Kuldse võtme kroonikaid, siis ma vahepeal oigasin ja vandusin, et kuidas saab üks lugu olla nii absurdne, kuid kuna mul olid kõik osad korraga käes, siis ma jätkasin lugemist kuni lõpuni, kuid nüüd, kui teised kaks osa kogu loost on veel ilmumata, siis ma pole küll väga kindel, et ma ka need kätte võtaks ja läbi loeks, sest need kaks esimest osa pole piisavalt kaasakiskuvad ja ma ei tahaks oma aega kehva raamatu peale raisata.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar