2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 22. märts 2016

Darken the Stars



Raamat: Darken the Stars (Kricket #3) by Amy A. Bartol (2015)
Hinne: C
Kyon Ensin on lõpuks ometi saanud selle mida ta alati tahtnud on: tema käes on Kricket Hollowell, preestrinna, kes näeb tulevikku ette. Nende ühine võim saab olema võitmatu. Kuid Kirtcket ei ihalda Ethari krooni, tema sügavaim soov on elada oma elu oma soovidele vastavalt, ning ta tahab seda elu iga hinna eest jagada oma armastatu Trey Allairisiga.

Ethari sõda käib salajaste liitude toel ning Kricketi nn liitlased tahavad teda kasutada kui spiooni. Isegi need, kes talle on lähimad, ei ole usaldusväärsed – nende seas ka ta õde Astrid, ning müütilise ordu liige Griffen, kellel on oma kurjad plaanid. Kuid Kircket ei ole nõus kellegil laskma end kasutada kui etturit, isegi kui Vennaskonnal on plaan ta süda rinnust lõigata.

Mida reaalsemaks muutub ta oma ema ennustus, seda agaramalt püüad Kircket teha kõike, mis tema võimuses, et muuta oma senist tulevikku muuta. Kuna ühte asja teab ta kõige kindlamalt: ainus inimene kellele ta tõesti loota saab, on ta ise.
Fantasy, YA, Paranormal, Romance

Teine raamat lõppes ilmselgelt viisil, mis Trey/Kricketi fännidele ei meeldinud, kuid selline lõpp oli väga hea algus kolmandale raamatule.

Niisiis, Kricket ja Kyon on koos saarel. Nad on seal üksi, ei teenijaid, ei turvamehi, vaid nemad kaks. Ning Kyoni plaan on Kritcet endale allutada, mis iganes hinnaga. Kuid samas on ta valmis õpetama Kricketile kõike millest neiu vaid huvitatud on – ujumist, kuidas lennata ükskõik millise sõidukiga, mis ta angaaris on, ning muid asju Ethari poliitika ja tehnika kohta, kui vaid Kricket selle kohta huvi tunneb. Nad vaidlevad, nad kaklevad, Kricket kipub üha tihedammini ja üha kauemaks minema tulevikku, et kuulda kõike mis võimalik oma pere ning tema „missiooni“ kohta, kuid Kyon ei lase tal kunagi liiga kaugele või liiga kauaks minna, ta toob ta alati viimasel hetkel tagasi. Kui nad siis lõpuks on sunnitud saarelt lahkuma, lahkuvad nad juba kui seotud paar.

Kircket pole ainus, kelle perekond on hull, sama lugu on ka Kyoni perega, ning kui nad tahavad neid võita, peavad ka koostööd tegema. Kricket kasutab oma valuga kogutud teadmisi oma elust orvuna Chicagos ning Kyon kasutab oma sajandite jooksul kogutud teadmisi, kuidas hoida saladusi ning kuidas töötab Ethar. Nad on ideaalne meeskond. Kuid see tulevik mida Kircket näeb pole nende kummagi jaoks õnnelik kui nad ei suuda seda muuta ja kui Kricket ei lahku.
 

Kolmas raamat sellest sarjast on kõige julmem kuid samas mulle meeldis see raamat neist kolmest kõige rohkem. See kuidas Kricket hakkab mõistma, et Kyon pole ta vaenlane vaid liitlane, kuidas see maailm, kuhu ta toodi, pole tema jaoks turvaline koht, kui ta peaks tahtma jääda sinna pärast seda kui kõik võitlused on võideldud, see kõik on väga põnev ja väga emotsionaalne. Kui peaks seda raamatut kokku võtma vaid ühe lausega, siis oleks selleks lauseks – Sul pole vaja vaenlasi kui sul on selline perekond!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar